"Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz"

Ak Parti Rize İl Teşkilatı toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın yaklaşımlarına aynı şekilde cevap vermediklerini ifade ederek, "Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız" dedi.
"Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Ayder inanıyorum ki çok ciddi bir çekim alanı olacak. Yarın yerinde inceleme yapacağım.

Rize AK Parti'nin yatırım ve eser siyasetinin katkılarıyla gelişiyor. Rize Havalimanımızı 2022'ye yetiştireceğiz. Bunlar Rize'ye geliş ve gidişleri ciddi anlamda rahatlatacak. Buradaki yatırımları bizzat takip ediyoruz.

Yarın Güneysu hastane projemize dair bilgi alacağız.

Rize'nin de kalkınması için mücadelemize devam edeceğiz. Hep dedik ya; durmak yok, yola devam.

Bizim önümüzü kesmeye çalışanlarla uğraşacak vaktimiz yok. Hizmet aşkımızı örselemeye çalışanlara prim vermeyeceğiz. İlk günkü aşkla ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz milletin emanetini sırtımızda taşıyoruz.

Milli iradeninin üzerinde bir güç tanımadık, tanımıyoruz. Biz bu ülkeye, bu ülkenin insanına sevdalıyız. Bize inanan insanımızı yarı yolda bırakmadık. Asla bahanelere sarılmadık. Türkiye için kurduğumuz hayallerle kimsenin aramıza girmesine müsade etmedik.

Mazlumların hakkını savundukça her alanda önümüz açıldı. 100 milyonlar kardeşimizin dularıyla ülkemiz güçlendi.

Mücadelemizi demokrasi ve hukuk içinde yürüterek bugünlere kadar geldik. Artık geleceğimize daha büyük umutla bakıyoruz. Kararlarımızı daha emin atıyoruz. Kendi araçlarımızı üretiyoruz ve bunları kardeş ülkelere ihraç ediyoruz.

Ülkemiz tüm mazlum coğrafyaların umudu haline gelmiştir. Tüm stratejik sahalarda hak ve hukukumuzu tüm gücümüzle savunuyoruz.

Darbecilere karşı kahramanca direnen kahraman yiğitlerin umudu Türkiye'dir.

Türkiye muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine hiç bu kadar yaklaşmamıştı.

Türkiye'nin gerek sahadaki gerekse masadaki gücü artık rakiplerimiz tarafından bile kabullenilmektedir. 

IMF kapılarında bekletilen bir Türkiye vardı. Borcumuz 23,5 milyar dolardı. Mayıs 2013'te biz bu borcu sıfırladık. Cumhur ile Cumhuriyet bizim dönemizde kucaklaşmıştır. Bizim IMF ile işimiz yok. Onlar bizden borç talebinde bulundular.

Başbakanlığım döneminde paramızdaki altı sıfırı biz attık.

"Yunanistan bu şekilde devam ederse gereğini yaparız"

Elbette bu başarının asıl sahibi, tüm desteğini bizden esirgemeyen, bizim yanımızda duran aziz milletimizdir.

Türkiye'nin gücünü kabullenemeyenler, büyümesini hazmedemeyenler ülkemizi farklı cephelerde hedef alıyorlar. Doğu Akdeniz'de tırmandırılan bu gerilim en basit örneklerinden biridir.

Yunanistan bizim yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu şekilde devam ederlerse biz gereğini yaparız.

Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla taviz vermeyeceğiz. Sevr'i nasıl yırtıp atmışsak, bugün de Mavi Vatan'ı aynı şekilde koruyacağız.

Oruç Reis faaliyetlerine 23 Ağustos'a kadar devam edecektir. Gemimize en küçük bir müdahalede gereğini yapmaktan geri durmayız. Akdeniz'de uluslararası hukuk çerçevesinde atıyoruz. Batı Trakya'daki camilerimize saldırıyolar. Biz asla gerilim peşinde değiliz, Mavi Vatan'ın hakkını savunuyoruz.

Yunanistan birilerinin kışkırtmasıyla değil aklı selim ile hareket etmeli.

Ülkemizin kaderi ile AK Parti'nin kaderi adeta birleşmiş, bütünleşmiştir. İçeride ne kadar güçlü olursak, kenetlenirsek dışarıda da o kadar güçlü oluruz.

Hangi görüşten olursa olsun insanımızla aramıza duvarlar örmeyeceğiz. Asil gayemizin millete hizmet olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız.