Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'ya müjdelerle gelecek

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ulaşımdan tarıma, sağlıktan eğitime kadar Konya yatırımlarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyaretini değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'ya müjdelerle gelecek

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ulaşımdan tarıma, sağlıktan eğitime kadar Konya yatırımlarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyaretini değerlendirdi. Konyalıları, Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek olan mitinge davet eden Angı, Konya’nın her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu belirtti.

hasann-001.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Eylül Pazar günü saat 14.30’da Konya Mevlana Meydanı’na teşrif edeceğini söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bu ziyaret, Konya’nın AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar verdiği büyük desteğin bir teşekkürü olarak gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımızın Konya’ya gelişi bizim için önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Cumhurbaşkanımız, kamu kuruluşlarımızın ve belediyelerimizin hizmete sunduğu bazı hizmetlerin de toplu açılışlarını yapacak. Tabi Konya’dan dünyaya önemli mesajlar da verecek. Cumhurbaşkanımızın yeni dönemle ilgili mesajların da orada hep birlikte dinleyeceğiz. 2002’den bugüne kadar AK Parti iktidarları Konya’da çok büyük projelerin hayata geçmesini sağladı. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan o günden bugüne kadar her projemizi takip etti. Biz kendisine minnettarız” dedi.

MAVİ TÜNEL PROJESİ GENİŞLİYOR

Sulama projeleri ile ilgili olarak şu anda üzerinde çalışılan ve etüdleri yapılan işlerin olduğunu ifade eden Angı, “Konya bir tarım şehri, tarımın olmazsa olmazı su meselesi. Yıllar yılı konuşulmuş ama bir türlü kazma vurulamamış Mavi Tünel gibi büyük sulama projeleri onun talimatıyla yatırım programlarına girdi. Bu projenin 1. Etabı bitti, 2. Etabı da yapılmaya devam ediyor. İşte bunun bir an önce tamamlanması. Noktasında ve ikinci merhale çalışmaların talimatları konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın emeği büyük. Konya Ovası’nın suya ihtiyacı ortada. Havza dışından su getirilmesi önemli. Çünkü yer altı su kaynaklarımız her geçen gün azalıyor. Sulama projeleri ile ilgili olarak şu anda üzerinde çalışılan ve etüdleri yapılan işler var. Nihai noktaya gelmeden herhangi bir açıklama yapmak doğru değil. Bunun açıklamasını yapmak da Sayın Cumhurbaşkanımızın hakkı açıkçası. Epey uzun bir süredir bu konuda çalışmalar var. İşin teknik detayı ile ilgili olarak fizibilite çalışmaları devam ediyor” diye konuştu. Devlet Su İşleri’nin tüm Konya bölgesi ile ilgili bir sulama çalışması yürüttüğünü belirten Angı, “Bu çalışma sınırlı bir alan değil. Çünkü bu sadece Konya değil, Konya’nın çevresini de kapsayan sıkıntı. Havza dışı suyun getirilmesi kolay bir iş değil. Plato olarak yüksek noktadayız. Yaklaşık 300 metrelik bir kot farkı var. Terfi dediğimiz doğal akıntı olmadan yapılacak işlemlerde de su cazibesini artırmak için kullanılacak enerjinin maliyeti çok yüksek oluyor. Bu tür projelerde suyun getirilmesi işlemi olabildiğince doğal cazibeyle yapılmaya çalışılıyor. Mavi Tünel Projesi’nden havzaya gelen su 3 barajın kendi cazibesiyle alınıyor. Mavi Tünel hattı, teknik olarak yüzde 20 daha fazla su getirme olanağına sahip. Önceki iktidarlar döneminde yapılan bazı projeleri hatırlatmak istiyorum. Mesela Akşehir Eber Projesi vardı eski dönemlerde. Borular döşenmiş, kanallar yapılmış ama kaynak kurumuş. Hiç su akmadan parayı toprağa gömmüşsünüz. Öyle projeler yapılmalı ki, uzun süre bundan fayda sağlamalısınız. Yoksa kanallar açıyoruz, boru döşüyoruz dedikten sonra su akıtamadığınız zaman milli serveti toprağa gömersiniz” dedi.

KONYA LOJİSTİK MERKEZİ 17 ARALIK’A YETİŞECEK

Konya Lojistik Merkezi’nin yakın zamanda hizmete gireceğini ifade eden Angı, “Muhtemelen 17 Aralık’ta açılışı gerçekleştirilecek. Demiryolu hattı üzerindeki iyileştirmeler devam ediyor. Karaman’a kadar olan kısımdaki sinyalizasyon çalışmaları bir an önce bitirilip, hızlı trenin çalışacağı bir hale dönüşecek. Yine Ulukışla Makası’na kadarki hattın çalışmaları devam ediyor. Yani limanlara inişi iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Limana ulaşmak bizim için önemli” şeklinde konuştu.

ÇEVREYOLU PROJESİNDE 1. KISIM TRAFİĞE AÇILIYOR

Çevreyolu projesinde 1. kısmın tamamlanmak üzere olduğunu belirten Angı, “Çevreyolu projesinin 1. Etabında köy çıkış ve bağlantı kısımlarının imalatı ile uğraşılıyor. Asfaltın üst tabakası da atılıyor. Önümüzdeki 2 ay içinde trafiğe açılacak hale geliyor. Çevreyolu, yük ve yolcu taşımacılığında önemli bir ihtiyaç. Konya büyüdü, trafiğimiz yoğunlaştı. Çevreyolunun 2. Etabıyla ilgili olarak da Ankara-Aksaray Yolu arasındaki çalışmalar devam ediyor. Orada dolgu bitti, kaplama işlemi başladı. Yine oradan Ereğli Yolu’na giden yoldaki çalışmalar devam ediyor. Çevreyolunda 2. etabın da kısa sürede tamamlanması bizim önceliğimiz. 3. etap zor bir bölüm. Coğrafi zorluklardan dolayı viyadük ve tünellerin olması gereken bir etap. Burada da önemli çalışmalar yapılacak. Çevreyolu projesi Konya adına önemli. Hem iş dünyası için hem de şehir içi ulaşımla ilgili önemli bir başlık ifadesini kullandı.

KONYA SAVUNMA SANAYİSİ YÜKSELİYOR

Konya’nın, savunma sanayisinde önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Angı, “Üniversitelerimizin sayısı 5 oldu. Eğitimin kalitesini yükseltmek, sanayilerle olan işbirliğini artırmak ve savunma sanayiine doğru yol alan bir sanayi yapısı ortaya koymak için önemli adımlar atıldı. Bunula ilgili ASELSAN’la ortak olarak kurulmuş şirketin yatırım dönemini hızlandırarak faaliyete geçmesi için altyapı çalışmaları devam ediyor. Orası özel endüstri sanayi bölgesine dönüşebilir. Gelecekte, diğer savunma sanayii firmalarının hazır altyapı üzerinde yeni tesisleşmesiyle Konya sanayisi yeni bir segmentte de üretim yapar hale gelecek. Onun getirdiği tecrübe de diğer eklemli sanayi iş kollarını da geliştirecek” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ’NİN İLK ETABI YIL SONUNA AÇILIYOR

Bir aksilik olmadığı takdirde Şehir Hastanesi’nin ilk etabının yıl sonunda hizmete gireceğini belirten Angı, “Şu anda yüklenici firmanın çalışması o yönde. Şehir Hastanesi’nde ilk projelendirme 840 yataklıktı. Daha sonra 1250 yatak kapasiteye yükseltilmesi talimatıyla ikinci etap eklendi. Yani birinci etabın kısa sürede faaliyete geçmesi arzu ediliyor. Sağlık Bakanlığı da bunun çalışmasını yapıyor. Önümüzdeki iki ay içinde bu tablo netleşir. Bir sıkıntı olmazsa yıl sonuna bu imkan doğabilir” şeklinde konuştu.

YENİ YHT GARI’NDA SÜREÇ UZADI

Yeni YHT Garı’ndaki gecikme ile ilgili açıklamalarda bulunan Angı, “Yeni YHT Garı önemli bir projeydi. Yüklenici firma iki yıldır işlerini zorluklar içinde yürütüyordu. Nihai noktada tasfiyeye gitmiş oldu. Kalan işin yeniden ihalesi yapılarak sürecin tamamlanması sağlanacak. Projede epey bir ilerledik ama kalan işlerin tamamlanması için geçen yıldan bu yana hızlı bir ilerleme sağlanamadı. O yüzden de takvim vermekte zorlanmaya başladık. Eğer yeni yüklenici firma projeyi hızla alır ve sağlıklı bir şekilde işlerini yürütürse; yıl sonuna 17 Aralık’a yetişme durumunda açılış yaparız. Tabi işin bir de prosedür tarafı var, bunlar bir zaman alırsa eğer, proje 2020’ye doğru sarkabilir. O zaman bir gecikme yaşanmış olacak. Önceki müteahhit iş planlamasını sağlıklı bir şekilde yürütebilmiş olsaydı çoktan açılış yapacaktık. AK Parti iktidarıyla Konya’nın büyük projelere kavuştuğunu söyleyen Angı, “Hızlı tren projesi hayalimizin ötesindeydi. Şu anda Ankara ve İstanbul’a konforla seyahat edebiliyorsunuz. İzmir istikameti için çalışmalar devam ediyor. Sivas tarafında da çalışmalar devam ediyor. Yeni demiryolu hatlarıyla beraber Türkiye bir baştan bir başa demiryolunda dünya standartları üzerinde bir konfora kavuşacak. AK Parti Türkiye’yi hızlı tren demir ağlarıyla ördü. Şu anda hızlı trenlerde yer bulmak bile mümkün değil. Milletimiz bu hizmetlere teveccüh gösteriyor. Yine uçak seferlerinde de hakeza öyle. Eski fiyat tarifelerini göz önünde tutunca, şu anda fiyatlar o kadar makul oldu ki; vatandaş uçabilir hale geldi” dedi.

ANTALYA-KONYA-NEVŞEHİR YHT HATTINDA FİZİBİLİTE YAPILIYOR

Turizm bölgelerine ulaşımla ilgili Antalya-Alanya arasındaki hızlı tren aksının Manavgat ve Akseki üzerinden Konya’ya, buradan da Nevşehir tarafına bağlanması noktasında fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bu proje güneye inmeyle ilgili önemli bir proje. Bu biraz zaman istiyor. Projeler tamamlandıktan sonra, yatırım programlarına girmesi ve imalatların başlaması zaman alıyor. Yeni Konya-Antalya karayolunda çalışmaların devam ettiği belirten Angı, “Geçen yılki yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı kamu bir miktar tasarrufa gitti. Ödeneklerin küçültülmesinden dolayı çalışmalar biraz yavaşladı. Bu noktada 3 bağlantı yolunda da tüneller ve viyadükler var. Bu projenin tamamlanmasıyla Antalya’ya gidişimiz hem kısalacak hem de kış şartlarında Alacabel’de yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız. Alacabel’deki tünel devam ediyor. Tınaztepe’de bir proje değişikliği oldu. O da yeniden ele alınacak. Eğiste Deresi’ndeki çalışmalar da devam ediyor” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ ÇEVREYOLU PROJESİ”

Önceliklerinin, Konya Çevreyolu Projesi’nin kısa sürede bitirilmesi olduğunu ifade eden Angı, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nün elinde devam eden epey bir projesi var. Ek ödenek bulabildiğimiz zaman çevreyolunu hızlandırmak istiyoruz. Ulaşım şehrimiz adına önemli. Türkiye’nin önemli bağlantıları Konya üzerinden geçiyor. Bu bağlantı yollarında ne kadar konforlu yolculuk yaptırabilirsek Konya’nın cazibesi o kadar artacak. Şehrimizin lojistiği açısından da bu önemli. Bu projeleri inşallah tamamlamış olacağız” dedi. Konya için çok önemli projeleri AK Parti iktidarında hayata geçirdiklerini söyleyen Angı, “Konya daha iyi projeleri elbette istiyor. Bundan daha fazlasını da ilerleyen dönemlerde alacaktır. Cumhurbaşkanımız Pazar günü Mevlana Meydanı’nda buna benzer bazı müjdeleri verecektir” dedi.

“KİMSE KONYA ÜZERİNDE BİR HESAP YAPMASIN”

Kimsenin Konya üzerinde bir hesap yapmaması gerektiğini söyleyen Angı, “Konya önemli bir şehir. Konya, kurucu bir şehir. Kimse Konya üzerinde bir hesap yapmasın. Konyalı, kendi üzerinden hesap yapanlara çok itibar etmez. Bunu bugüne kadar gördük. Ama Konya sevdiğine de öyle bir akar ki, geçmişe bakarsanız bunu görürsünüz. İnsanların gönlüne hitap edebilmek önemli. Yoksa, ben Konyalıyım diyerek Konyalının gönlünü kazanamazsanız, Konyalı olmanız bir şey ifade etmez. Siyaset herkesin özgürlük içinde olabileceği bir alan. İsteyen, istediği siyasi oluşum içinde millete geleceğe dair projeksiyon ortaya koyar, millet ne diyorsa o olur. Ama AK Partiliyim deyip, kamuoyunun önüne çıkarsanız, söylediğiniz her söze dikkat etmek zorundasınız. Yaptığınız eleştiriler ve söyleyeceğiniz sözlerin bu süreci iyiye götürmesini istiyorsanız, muhataplarınızla oturur konuşursunuz. Muhatabınız sizi dinler, varsa izahatini yapar. Yeni bir süreç yönetilecekse ona göre değerlendirir. Ama kalkıp kamuoyu önünde söylenen her sözü, farklı noktaya taşıyarak, bunun üzerinden gündelik siyasetin içinde olma arzuları olursa, bu tavır bir kazanç getirmez. Yani AK Parti’yi veya AK Parti’nin genel başkanını yıpratmak adına söyleyeceğiniz her söz, döner sizi vurur. Çünkü o lider, hem Türkiye’yi yönetiyor hem de dünya mazlumlarına abilik yapıyor. Yani bir takım muhalefetvari bir yaklaşımla muhalefetin ekmeğine yağ sürerek nereye gidersiniz tartışılır. Bu, ne parti hiyerarşisine sığar, ne de başarıya götürür. Siyaset geleneklerinin içinde bu tür söylemlere sarılanlar, sonraki dönemlerde ya önceki söylediklerinin mahkumu olarak bir kenarda kalır ya da onların mahcubiyeti içinde farklı bir konuma gelmiş olursa da ömür boyu mahcup hisseder. Ağızdan çıkan sözün nereye gittiğini görmek lazım. Bu şehri önemli bir şehir, AK Parti hareketine ilk günden beri büyük destek vermiştir. Bu şehir Sayın Cumhurbaşkanımızı Allah için seviyor. Bunu da sandıkta gösteriyor. Bu destekten kim rahatsız olur? Ancak Tayyip Bey’i sevmeyenler rahatsız olur. Pusuya yatıp da, acaba bu oy düşer de bir alan açılır mı? Açılan bu alanda bir siyaset yapabilir miyim? derdine düşerseniz milletten gerekli cevabı alırsınız. Konyalı da kendisi ile sevdiğinin arasına kimsenin girmesine fırsat vermez. O yüzden hepimiz aklı başında hareket etmeliyiz. Günlük siyaset uğruna, ülkemizin geleceğini sıkıntıya sokacak bir tavır takınmamalıyız. Genç olsanız belki toplum sizi affeder ama 3 sene önce söylediklerinizle bugün söyledikleriniz taban tabana zıt olursa toplum bunu hep not ediyor. Bugün birilerine şirin görünmek için, devletin aldığı bir kararı eleştirmek noktasına geliyorsanız, 2016’da sorumluluk makamındayken söylediklerinizi önünüze getirirler. Dikkatli olmak lazım” ifadelerini kullandı.

hasann-angi.jpg

“BÜTÜN KONYALILARI MEVLANA MEYDANI’NA BEKLİYORUZ”

Bütün Konyalıları Pazar Günü Mevlana Meydanı’nda yapılacak olan mitinge davet eden Angı, “Mesai günü de olmadığı için hemşehrilerimiz daha rahat olacaklar. Bütün kardeşlerimizi miting meydanına bekliyoruz. AK Parti’ye gönül vermeyen kardeşlerimizi de miting meydanına bekliyoruz. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızı canlı canlı dinlemelerini isteriz. Tüm Konya olarak o coşkuyu birlikte yaşayalım istiyoruz. Biz gönül verdikleri parti fark etmeksizin tüm kardeşlerimizin meydana gelmesini isteriz. Bu şehir bizim, hepimizin” dedi.

SEYFULLAH KOYUNCU/ YENİ HABER GAZETESİ