Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimize bugün 567. yıl dönümüne ulaştığımız fethin 600. yıl dönümü olan 2053 için büyük ve güçlü Türkiye'yi bırakmakta kararlıyız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanSancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Sancaktepe ve Yeşilköy'deki hastaneler) Her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait." dedi.

 Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut örneği olan bu hastanelerimiz şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir." dedi.

'Şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi görüyoruz'

Erdoğan, "Muhalefetin bizi adeta topu tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibarıyla 190'ı aşkın ülkeden talepler geldi ama biz 90'ı aşkın ülkeye, her türlü bu noktada sağlık ürünlerini gönderdik." ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, "Salgın döneminden sonra hem sağlık tesislerimiz hem genel sağlık sigortamız başarılı bir model olarak küresel düzeyde daha çok ilgi çekecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz her alanda hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediği bir çizgiye oturmuştur." diye konuştu.

'Türkiye'yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız'

Erdoğan, "İnşallah ülkemize yapacak daha çok hizmetlerimiz var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Türkiye'yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Gençlerimize bugün 567. yıl dönümüne ulaştığımız fethin 600. yıl dönümü olan 2053 için büyük ve güçlü Türkiye'yi bırakmakta kararlıyız." diye konuştu.

Koca: Salgınla mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek başarı sağladı

Sağlık Bakanı Koca, "Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı." dedi.

saglik-bakani-koca-001.jpg

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Koca, "Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz, 21. yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır." dedi.

Koca, "Tehlike henüz geçmiş değil. Bir süre daha tedbirlerimize devam etmek zorundayız." diye konuştu.

acil-durum-hastanesi.jpg

İlk kazma 9 Nisan'da vuruldu

Çalışmalar hızla ilerledi. Sancaktepe'deki acil durum hastanesi tamamlandı. Cerrahpaşa Üniversitesi'nin unutulmaz hocalarından Profesör Doktor Feriha Öz'ün ismi verilen hastanenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Hastane, kentin hizmet yarışında önemli bir görev üstlenecek

İnşa çalışmalarına 9 Nisan'da başlanan hastanenin İstanbul'un hizmet yarışında önemli bir görev üstlenmesi bekliyor.

Bu kapsamda hastanenin, başta yeni tip koronavirüs olmak üzere, salgın, deprem ve afetlerle mücadelede aktif olarak rol alması planlanıyor.

Yapımı için yaklaşık 4 bin personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı sağlık tesisi, ameliyathaneleri, MR, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ile ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısına sahip olarak hizmet verecek.

Hastane, 125 bin metrekare alana kurulurken, 75 bin metrekarelik kapalı alanıyla sağlık hizmeti verecek. 1008 yatak kapasitesi ile sağlık sistemine önemli katkılar sunacak hastanede istenildiğinde her oda yoğun bakıma da dönüştürülebilecek.

Sağlık tesisinde 500 araçlık otopark ve 16 ameliyathanenin yanı sıra 36'sı diyaliz ve yoğun bakım altyapısına sahip 576 banyolu hasta yatak odası, 36'sı diyaliz hasta altyapısına sahip 432 yoğun bakım yatağı, 36 acil müşahede yatağı, 8 triyaj, 2 CRP, 4 tomografi, 4 MR, 2 X-ray odası bulunuyor. 

Açılış öncesi inceleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yapacağı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesine geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de yapımı tamamlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde açılış öncesi incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki pandemi hastanesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki pandemi hastanesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki pandemi hastanesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki pandemi hastanesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki pandemi hastanesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki pandemi hastanesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’deki pandemi hastanesinde