Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi yeni bir yükseliş trendine sokacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beklentileri tespit ederek, eksikleri tamamlayarak, yanlışları düzelterek, yeni dönemin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeleri ve uygulamaları hayata geçirerek Türkiye'yi yeni bir yükseliş trendine sokacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi yeni bir yükseliş trendine sokacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyetini kabul etti.

Üsküdar'daki Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 2 saat 10 dakika saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetini kabulde bir konuşma yaptı.

"Türkiye'yi yeni bir yükseliş trendine sokacağız."

Erdoğan, konuşmasında, "Geçtiğimiz 18 yılda, ülkemizi demokrasi ve kalkınma temelli politikalarla geliştirmiştik. Şimdi önümüze çıkan fırsatları değerlendirmek için yine aynı yolu kullanacağız. Demokrasimizi, hak ve özgürlükleri, hukuku güçlendirerek yatırımları canlandıracak, ekonomimizi büyütecek, istihdamı artıracağız. Yerli ve uluslararası yatırımcıların önlerindeki engelleri zaten kaldırmıştık. Beklentileri tespit ederek, eksikleri tamamlayarak, yanlışları düzelterek, yeni dönemin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeleri ve uygulamaları hayata geçirerek Türkiye'yi yeni bir yükseliş trendine sokacağız. Bunu da ülkemizdeki her kesimle en başta da iş dünyamızla yakın diyalog, işbirliği ve uyum içinde gerçekleştireceğiz. Yeni ekonomi yönetimimizin koordinasyonunda tüm bu süreçleri etkin bir şekilde yürüteceğiz." dedi. 

Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM Başkanvekilleri İbrahim Pektaş, Mustafa Gültepe, Başaran Bayrak, Zeki Kıvanç ile yönetim kurulu, denetim kurulu ve sektörler konseyi üyeleri katıldı.

TİM Başkanı Gülle, toplantıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Reform dönemi kapsamında TİM Sektörler Konseyi olarak başlattığımız 'Yeni İhracat Seferberliği'nin yol haritasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunuyoruz. Pandemide ihracatını artıran 4 ülkeden biri olan Türkiye'nin geleceği için üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.