"Kimsenin toprağında gözümüz yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na ilişki, "Bu yıl çok daha güçlü, çok daha kapsamlı, çok daha organize bir şekilde yaptığımız tatbikatla yerli ve milli silah sistemlerimizi test ediyoruz." dedi.
"Kimsenin toprağında gözümüz yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Önceki gün Bitlis'te kaza kırıma uğrayan helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Kahraman askerlerimizin ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin arasında yer alan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ı özellikle hatırlayacağız.

Mavi Vatan 2021 Tatbikatının başarılı geçmesini diliyorum. İlkini 2019 senesinde icra ettiğimiz Mavi Vatan tatbikatını malesef geçen sene koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştiremedik. Bu yıl çok daha güçlü, çok daha kapsamlı, çok daha organize bir şekilde yaptığımız tatbikatla yerli ve milli silah sistemlerimizi test ediyoruz. Kahraman ordumuzun bilgi, yetenek ve becerilerini görme, değerlendirme, varsa eksikliklerini giderme imkanına kavuşuyoruz.

Uluslararası hukuka uygun olarak eğitim amacıyla icra ettiğimiz tatbikatımızı Ege ve Akdeniz'de gerçekliştirdik. 25 Şubat'ta başlayan ve yarın sona erecek tatbikatımızda görev alan personelimize muvaffakiyetler diliyorum.

Türkiye olarak, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Tarih boyunca milletimizin bu zorlu coğrafyada bekasını korumak için deniz gücüne önem verdiğin görüyoruz. Denizlerde nice büyük zaferlere imza attık. Deniz gücümüz bizi dünya siyasetinde zirveye taşımıştır. Ülkemiz açısından güçlü bir donanmaya sahip olmak, bir tercihten öte zorunluluktur. Sadece ekonomik ve siyasi bakımdan değil askeri ve savunma alanında da güçlü olmak durumundayız. Kendi vatandaşlarımız ve Kıbrıs Türkleri başta olmak üzere bölgedeki komşularımızın haklarını korumak için buna mecburuz.

Suriye, Irak, Ege ve Doğu Akdeniz bağlamında yaşadığımız tecrübeler bize bu gerçeği bir kez daha hatırlatmıştır. Terör koridoru marifetiyle kuşatıldığımız unutulmamalıdır. Milletimizin ve Kıbrıs Türkleri'nin Doğu Akdeniz'deki hakları gasbedilmeye çalışılmıştır. Karşılaştığımız sayısız çifte standarda rağmen menfaatimizi koruma kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Operasyonlarımızla 8 bin 200 kilometrekareden alanı DEAŞ ve YPG'Lİ teröristlerden arındırdık. Uluslararası hukuk temelinde attığımız adımlarla Libya'nın darbeciler tarafından zaptedilmesini engelledik.

Biz tüm adımları atarken kesinlikle yayılmacı müdahaleci bir zihniyetle hareket etmedik. Hiçbir ülkenin toprağında, denizinde, egemenliğinde gözümüz yoktur, sadece vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz.

Deniz Kuvvetlerimiz birikimi, disiplini, nitelikli personeli ve üstlendiği görevlerde elde ettiği başarılarla bizleri gururlandırıyor.

Bugün insansız hava araçlarında dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden birisiyiz.