Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Filistin mesajı: Barış için şarttır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri kabul edemeyiz. Filistinlilerin birlik ve uzlaşısı, bu süreçteki temel unsurlardandır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Filistin mesajı: Barış için şarttır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

Bugünkü görüşmemizde Filistin'deki gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldık. Türkiye olarak Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.

Kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri kabul edemeyiz. Filistinlilerin birlik ve uzlaşısı, bu süreçteki temel unsurlardandır.

TİKA, Türk Kızılay ve Türk sivil kuruluşları Filistin'deki yardımlarını sürdürmektedir.

Bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk.

"Bölgemizin barış ve istikrarı için Filistin devletinin kurulması şart"

BM parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır.

"Türkiye'nin Filistin halkına verdiği destekleri önemsiyoruz"

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

Türkiye'nin Kudüs'ü savunarak, Filistin halkının bağımsızlığı için verdiği desteği önemsiyoruz. Bu bağlamda Türkiye'nin daha çok gelişim ve atılım gerçekleştirmesini umuyorum.

Sizlere, Türk devletine ve Türk halkına, Filistin davasının yanında yer aldığınız için minnettarlığımızı ifade ediyoruz.

Etiketler :