Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi çıkarması! 3 günde 3 ülkeyi ziyaret edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın körfez turuna çıkacak. Erdoğan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'da 3 gün sürecek ziyaretlerinin ana gündem maddesi ekonomi olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi çıkarması! 3 günde 3 ülkeyi ziyaret edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Körfez turuna çıkıyor. Erdoğan, 3 gün sürecek tur kapsamında 3 ülkeyi ziyaret edecek.

3 GÜNDE 3 ÜLKEYİ ZİYARET EDECEK

Ziyaretlerin ana gündem maddesi ise ekonomik ilişkiler olacak. Cumhurbaşkanı'nın ilk durağı Suudi Arabistan olacak. Erdoğan burada Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud’la görüşecek, Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu’na katılacak. Ardından, Katar'a geçecek Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşecek. Cumhurbaşkanı, Doha’da yapılacak Katar-Türkiye İş Forumu’na katılacak.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI ELE ALINACAK

Erdoğan'ın son durağı ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olacak. BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile buluşacak Erdoğan, Abu Dabi’de düzenlenecek BAE-Türkiye İş Forumu’na da katılacak. Erdoğan'ın muhataplarıyla sağlık, enerji ve savunma sanayii gibi çeşitli alanlarda iş birliğini ele alması bekleniyor.

Kısa süre önce, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bölgeye giderek, ekonomik iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi temasta bulunmuştu.

'YAPACAĞIMIZ ZİYARETTE TÜRKİYE'YE VERECEKLERİ DESTEKLERİ BİZZAT GÖRME İMKANIMIZ OLACAK'

Ön ziyaretlerde belli bilgilendirmelerin yapıldığını belirten Erdoğan, "Yapacağımız ziyarette de Türkiye'ye verecekleri destekleri bizzat görme, yaşama imkanımız olacak." ifadesini kullanmıştı.

ERDOĞAN, TÜRKİYE'YE YÖNELİK CİDDİ YATIRIM SİNYALİ VERMİŞTİ

Muhataplarının ''Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapmaya biz hazırız.'' sözünü hatırlatan Erdoğan, "Bunu bu ziyaretle birlikte inşallah noktalamış olacağız." demişti.

Etiketler :