Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ve memura ek zam müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ve memura ek zam müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasına, Türkiye ve millet için çok büyük anlamlara sahip 2023 yılının ilk grup toplantısının herkes için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederek başladı.

Bugün, 2022 yılının son kabine toplantısının ardından bir kısmını milletle paylaştığı geçen yıla ilişkin değerlendirmelerine devam edeceğini ifade eden Erdoğan, 2022'de millete kazandırdıkları, insanların günlük hayatlarına dokunan çalışmalardan bazılarını da kısaca tekrar hatırlatacağını, yeni müjdeleri kamuoyuyla paylaşmayı da sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine ve grup toplantıları başta olmak üzere milletin huzuruna çıktıkları her hükümet ve parti programının bir eser ve hizmet şöleni şeklinde geçtiğini dile getirerek, şehirlere yaptığı ziyaretlerdeki toplu açılış törenleri ve diğer programlarla da bu şöleni illere de taşıdıklarını vurguladı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çünkü bizim milletimize bir ahdimiz var. Biz, eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin gönlüne girdik. Milletimizin gönlündeki yerimizi sürekli güçlendirerek korumakta kararlıyız. Bunun için hem kendimiz hem teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gece gündüz çalışıyor, mücadele veriyoruz. Varsın birileri, ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerinin ardından film fırıldak çevirsin, birbirlerine çelme taksın, birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri, bizim emeğimizi, alın terimizi, gayretimizi iki çift lafla, iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri, kendi saplantılarını, ülkenin ve dünyanın gerçeği sanarak hayal aleminde yaşamaya, kendi halkına ve devletine karşı kin kusmaya devam etsin."

"Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işlerine, eser ve hizmet siyasetine bakacaklarını söyleyerek, "Biz ülkemizi kalkındırmak, milletimizi müreffeh hale getirmek için yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz." görüşünü paylaştı.

"Biz, ülkemizde hak ve özgürlük talebi karşılanmamış hiçbir kesim bırakmama azmiyle demokrasimizi güçlendireceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, mazlumların sesi, mağdurların umudu olarak ülkemizi bölgesinde ve dünyada yükseltmeyi, yüceltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın farkı, diğerlerinden budur. Milletimiz yarın seçim sandığının başına gittiğinde yalanlara, iftiralara, hezeyanlara, kişisel hırsların tezahürü olan kavgalara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey, kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığıdır, kimin hangi ümidi verdiğidir. Hamdolsun bizim eser ve hizmet müktesebatımız da doludur. Önümüzdeki yüzyılı kucaklayan vizyonumuz da muhkemdir. Ne icraat ne vizyon konusunda bizimle yarışacak kimse görmedik, duymadık, tanımıyoruz."

Erdoğan, en büyük güçlerinin inançları olduğunu dile getirerek, Allah'ın yardımına ve milletin desteğine güvenmeye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her konuda herkes için hayırlı olanı yapma niyetiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Yüzyılı'nın inşasını milletle birlikte gerçekleştireceklerini kaydeden Erdoğan, kalkınan, büyüyen, gelişen Türkiye'nin imkanlarını, yatırımla, destekle, teşvikle, ücret artışıyla, yardımla milletin her kesiminin istifadesine sunacaklarını aktardı.

Erdoğan, yeni yönetim sisteminin sağladığı hızlı karar alma ve etkin uygulama kabiliyetini, programlarını ve projelerini daha hızlı hayata geçirmek için kullandıklarını; Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada artan siyasi, diplomatik, askeri gücünü her bir insanın hayatına olumlu katkılar sağlayacak kazanımlara dönüştürmeyi sürdüreceklerini anlattı.

"Hiçbir yaptığınla yetinme, geç öteye..."

Ömer Hayyam'ın "Bir sır var daha, çözdüklerimizden başka; Bir ışık var daha, bu ışıklardan başka; Hiçbir yaptığınla yetinme, geç öteye; Bir şey daha var, bütün yaptıklarından başka." dizelerini aktaran Erdoğan, "Biz de yaptıklarımızla yetinmeyecek, daha ötesindeki eser ve hizmetleri arayacağız. Geçtiğimiz 20 yılda yaptıklarımızı sadece bir besmele, bir girizgah kabul ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu seçime yönelik bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını belirten Erdoğan, bunun bitiş değil başlangıç olduğunu ve bu şekilde kazanacaklarını kaydetti.

Bu arada Erdoğan, konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada salonda bulunan partililer sloganlar attı. Bir süre sloganları dinleyen Erdoğan, bir grubu işaret ederek "Bunlar Kasımpaşalı" ifadesini kullandı.

Bir dinleyicinin "Seni seviyoruz, Kasımpaşa burada." şeklinde bağırmasının ardından Erdoğan, "Yanlışlıkla çocuğu aşağı atmayın." şeklinde uyarıda bulundu. Bu durum salonda gülüşmelere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Tayfun füzesi) Siz sakin olun, uslu durun. Bizim Atina'yla matinayla işimiz yok. Bize dokunmayana biz dokunmayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 milyon orman köylüsü için yeni bir destek projesi hazırladıklarını ve ORKÖY ödemesi kapsamında bu yıl 1,2 milyar lira tahsis ettiklerini söyledi.

Etiketler :