Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmeli personele kadro müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olması aranacaktır. Ayrıca 1 yıllık memur aday süresi olacak. Hali hazırda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmeli personele kadro müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Türkiye son 20 yılda, her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da önemli mesafe kat etmiştir. En yüksek asgari ücret artışları, gelir vergisi dışında bırakılması son dönemde yapılmıştır. Türkiye Eylül ayında tarihinin en yüksek rakamı olan 31,4'e ulaşmıştır. Uzun yıllardır beklenen memurların ek gösterge artışı meselesini daha önce çözüme kavuşturmuştuk. Bugünkü kabine toplantımızda da, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi hususunu değerlendirdik. Bu çalışma ile 657 sayılı devlet memurları kanununun 4m maddesini temel dayanak hale getirerek mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere; Sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Hali hazırda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir" dedi.

EYT düzenlemesine ilişkin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp açıklayacağız" diye konuştu.

Terör eylemlerine dair de "Yurt içinde ve yurt dışında eylemle bağlantılı birçok kişi yakalandı." diyen Cumhurbaşkanı, "Saldırılar ile verilen mesajı gayet iyi anlıyor ve yanıtını veriyoruz, terör örgütünü son militanına kadar yok etme ahdımız var" ifadelerini kullandı.

Etiketler :