Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yassıada mesajı: Zaferin sembolü haline dönüştürdük

27 Mayıs Darbesinin 62. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Man Adası dediler, oradan 150 bin lira ceza, ardından şimdi bir 100 bin lira daha. Ben de dedim ki bu 150 artı 100 bini TÜRGEV ve ENSAR Vakfına verelim" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yassıada mesajı: Zaferin sembolü haline dönüştürdük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs Darbesinin 62. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen 'Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor' Temalı Anma Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs Darbesinin 62. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" Temalı Anma Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar;

 

Darbe sonrasında kurdukları düzmece mahkemelerle şu an üzerinde bulunduğumuz yeri bir zulüm ve utanç adasına çevirenleri burada lanetle ve nefretle anıyorum.

 

15 Temmuz'da milletimizle birlikte tarihin en büyük zaferine imza attık.

 

15 Temmuz gecesi millet canını kurtarmak isterken CHP Genel Başkanı'nın kimlerle pazarlık yaptığı ortaya çıkacak.

 

"Sonu Menderes'e benzemesin" diyerek güya aba altından sopa gösteren siyasetçi müsveddelerini gördük.

 

Menderes'in içimizi kanatan o fotoğrafı siyasetçilere ayar vermek için sürekli gündemde tutuldu. Büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle yola revan olduğumuzda o fotoğraf bizim de önümüze konuldu, sindirilmek istendik ama eyvallah etmedik.

 

Biz milletimizle birlikte tarihin en büyük demokrasi zaferlerinden birine imza attık. Bay Kemal gibiler Milletin şanlı direnişini televizyon karşısında keyif kahvesiyle içerek izledi.

 

Milletin istikbali için Erol Olçok, Abdullah Tayyip gibi değerleri şehit verdik.

 

Bay Kemal'in kimlerle ne pazarlıklar yaptığı da ortaya çıkacak. Temmuz'da Başbakan olacağım diyenlerin foyaları ortaya dökülecek.

 

15 Temmuz'da 15 dakika daha kalmış olsaydık bu kardeşiniz belki burada yoktu. Sadece yaptığımız bir anonsla on binler Atatürk Havalimanı'na geldi, Bay Kemal ise tankların arkasından kaçtı.

 

Kefenimizi giyerek çıktığımız bu yolda tehditlere, şantajlara asla boyun eğmedik. 15 Temmuz'da daveti yaptık. 15 dakika daha kalmış olsaydık belki bugün bu kardeşiniz yoktu.

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu anda aynı ve 15 Temmuz gecesinin benzeri ifadeler. Değişen hiçbir şey yok.

 

Bu adayı milletimizin darbecilere karşı zaferinin yeni bir sembolü haline dönüştürdük.

 

Darbe gecesinden önce ne diyordu? Tankın üzerine ilk ben çıkarım. Fakat tankları görünce kuyruğunu kıstırıp kaçan CHP'nin başındaki zata rağmen bu ülkeyi FETÖ'cü alçaklara teslim etmedik.

 

15 Temmuz gecesi millet can derdindeyken Bay Kemal'in tatlı canını kurtarmak adına kimlerle ne tür pazarlık yaptığı da ortaya çıkacaktır. Elbet gün gelecek Temmuz'da başbakan olacağım diyenlerin de foyası ortaya dökülecektir.

 

15 sene önce hukuk katliamlarının işlendiği bu adada artık Türkiye'yi adalete taşıyan etkinlikler düzenleniyor.

 

Türk demokrasisin ödediği ağır bedellerin canlı şahidi olan Yassıada'yı tam 2 yıl önce Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirerek yeni bir hüviyete ve görünüme kavuşturduk.

 

62 yıl önce hukuk katliamları düzenlenen bu adada artık Türkiye'yi adalette ileriye taşıyan etkinlikler düzenleniyor. Çanakkale Şehitliğimiz gibi burayı da evlatlarımızın bir ziyaretgahı haline dönüştüreceğiz.

 

Bankaların battığı, kamu hortumlu olduğu gecelik faizlerin yüzde 7500'leri 2001 krizi 28 Şubat müdahalesinin en acından biri olmuştur Bay Kemal. Artık çıraklık ürünleri bitmiş şu de terfi et.

 

Türkiye, millete ait olduğu büyük bir devlettir. Türkiye ekonomisi, tarihi ve insanı ile güçlü bir devlettir. İradesine tek zincir vuramaz.

 

Man Adası dediler oradan 150 bin lira ceza ardından şimdi bir 100 bin lira daha. Bana düşen ne, bu 150 bin + 100 bini TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na verelim. Hiç olmazsa Bay Kemal'in bir kaç kuruşu da buralara nasip olsun.