Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret zammıyla ilgili mesaj

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretin yüzde 34 artışıyla ilgili açıklama yaptı. Uzlaşı ile neticelendiren işçi ve işveren temsilcilerine teşekkür eden Yılmaz şunları söyledi;"Asgari ücret ara zammı ile birlikte yeni asgari ücret net 11 bin 402 Lira olarak belirlenmiştir. Süreci ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile neticelendiren işçi ve işveren temsilcilerimize teşekkür ediyorum."
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret zammıyla ilgili mesaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, saat 11.00'de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, yeni asgari ücretin net 11 bin 402 lira olduğunu açıkladı. Asgari ücret desteği de 500 liraya yükseltildi.

Işıkhan açıklamasında, 'Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal barışı ve çalışma barışını korumak için adımlar atmaya devam edeceğiz. 2023’ün ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13 bin 414 lira, net asgari ücret tutarı 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir.' dedi.

YILMAZ: İŞÇİ VE İŞVEREN TEMSİLCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Asgari ücrette ara zammın açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Uzlaşı ile neticelendiren işçi ve işveren temsilcilerine teşekkür eden Yılmaz şunları söyledi;

Asgari ücret ara zammı ile birlikte yeni asgari ücret net 11 bin 402 Lira olarak belirlenmiştir. Süreci ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile neticelendiren işçi ve işveren temsilcilerimize teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nda çalışma barışını koruyacak adımlar atmaya devam edeceğiz. Yeni asgari ücret çalışanlarımıza, ailelerine ve işverenlerimize hayırlı olsun.

Etiketler :