Cumhuriyet Dönemi'nin Türk yazarına Konya'dan büyük ilgi

Genç MÜSİAD Konya tarafından düzenlenen büyük organizasyon devam ediyor. İkinci günün konuklarından olan Yazar Nurullah Genç, Konyalı gençler tarafından büyük ilgi gördü.
Cumhuriyet Dönemi'nin Türk yazarına Konya'dan büyük ilgi

Genç MÜSİAD Konya'nın düzenlediği Young Business Academy organizasyonun ikinci gününde katılan Cumhuriyet Dönemi'nin Türk yazarlarından olan Nurullah Genç, gençlere başarılı olmanın önemine değindi.

"HER BİRİNİZ BİR KAİNATSINIZ"


Gençlerw salonda konuşan her bir konuğun konuşmalarını unutmamaları gerektiğini söyleyen Yazar genç, "Burada her konuşan konuklardan kendinize faydalı olabileceğini düşündüğünüz her bilgiyi unutmamaya gayret edin. Onlardan yola çıkarak kendinize bir başarı dünyası oluşturmaya çalışın. Burada birden fazla konuşmacıyı dinlediniz ve bunu iyi değerlendirin. Her biriniz çok kıymetlisiniz. Çünkü bizim insana dair düşüncelerimiz başka milletlerin ve batılıları düşüncelerine benzemez. Sevgili genç kardeşlerim her biriniz bir kainatsınız." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN İNSANA BAKIŞ AÇIMIZA İHTİYACI VAR"


Bakış açının öneminden bahseden Genç, "Maide suresinde, bir cana bedel olmamışsa veya fitneye sebep olmamışsa, 'Bir insanı haksız yere bir insanı haksız yere öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.' diye buyuruyor. Kime sesleniyor cenabı hak biliyor musunuz? Bu ayeti gönderirken İsrailoğullarına sesleniyor. Ama onlar bozguncu oldukları için, bugün de yeryüzünü fesata verip, fitne çıkarıp, neredeyse insanların tamamını katlediliyorlar. O yüzden bizim insana bakış açımıza bu dünyanın ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

"İŞTE ATEŞ MEDENİYETİ BUDUR"


İnsanların hiçbiri birbirinden üstün olmadığına değinen Genç, "Üstünlüğün sebebi ancak Allah'a olan yakınlığımızdır. Buna çok dikkat etmemiz gerekir, bizden üstün olabilir' diye. O yüzden camilerde herkes namaz kılarken omuz omuzadur. Kimse ilerde veya geride görmez kendisini ve mezarlıkta da böyledir. Kimin üstün olduğunu ancak Allah bilir. Bu toprak medeniyetinin, merhamet medeniyetinin, adalet medeniyetinin bakış açısıdır ve her insanı kainat sayar. Onlar ise kendilerini insanlığın kralı, diğerlerini alt ırklar olarak sayarlar. Bu Batılılar kendilerine özgürler. Amerika'daki özgürlük heykelini bile sadece kendileri için vardır. Afganistan'da milyonlarca insan öldü. Onlar için bir önemi yok. Orta Doğu'da milyonlarca insanı bombalayıp öldürdüler. Bu durum onlar için önemli değil. Ama üç tane yeşil gözlü ve sarışın Ukrayna'da öldüğünde feryat figan kopardılar. Onlar insan da Gazze'dekiler değil mi? İşte ateş medeniyeti budur." diye konuştu.

SERKAN ÖZGÜR