Çumra Yörükleri 50 yıl önceki gelenekleri yaşatacak

Çumra Yörükleri Derneği 25. kuruluş yıldönümlerinde; 50 yıl önceki gelenekleri yaşatarak, ahde vefa gösterecekleri bir program hazırladı.
Çumra Yörükleri 50 yıl önceki gelenekleri yaşatacak

Çumra Yörükleri Derneği Başkanı Halil Samancı yaptığı açıklamada "2 Aralık günü Çumra Yörükleri derneğinin 25. Kuruluş yılını kutlayacaklarını kutlama çerçevesinde, büyük bir sürpriz yaparak 50 sene önceki geleneklerimizi yaşatacağız” dedi. Bugüne kadar emeği geçen üyelerine de ahde-vefa göstermek için pocu bağlama geleneği yaparak programı başlatacaklarını söyleyen Başkan Samancı, programın 2 Aralık Cuma günü 19.00'da Çumra Belediye Düğün salonunda yapılacağını açıkladı.

cumra-yorukleri-50-yil-onceki-2.jpeg

Başkan Samancı, açıklamasının devamında, “Çumra Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği, 1997 yılında; Çumra da bulunan Arıkören, Dinlendik, Erentepe, İnli, Kuzucu, Okçu, Yörükcamili arasında birlik, sevgi, kardeşlik bağlarını geliştirmek, Horasan'dan Anadolu'ya Oğuz Kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere tarihini, dilini, dinini, bayrağını öğretmek, , inanç ve kültürümüz kapsamında etkinlikler düzenlemek gibi bir çok amaçla ilk olarak Konya'da kurulmuş ve sonrasında merkezi Çumra'ya taşınmıştır" dedi. Tüzükte Kurucu üyelerinin Mehmet Yılmaz, Ekrem Danışık, Hasan Ali Topal, Mahmut Taş, İsmail Önmez, Hasan Ali Tongur, İbrahim Dinç ve Selçuk Uysal olan dernek; bahsi geçen köylerin yetkilileri ve halkının o günden bu güne bitmeyen desteğiyle, amaçları doğrultusunda hizmet etmeye devam etmektedir diyen Samancı, “25. yılını kutlayacak olan derneğimizin yöneticileri olarak, aldığımız emaneti, o gün ki birlik ruhuyla, 8 köyümüzün desteğiyle sahip çıkıyoruz. Programımızda Konargöçerlerin organizasyon ve disiplinini örnek alıp, sağlam bir ekiple anlamlı, keyifli bir program hazırladık” dedi.

cumra-yorukleri-50-yil-onceki-3.jpeg

Etiketler :