Darbenin kilit ismi hakim karşına çıkıyor
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün sivil imamı Kemal Batmaz ve eşinin de aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın yapılacak.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün sivil imamı Kemal Batmaz ve eşinin de aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında açılan davanın yarın yapılacak olan ilk duruşmasında, sanıkların ifade vermesi bekleniyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Batmaz hakkında "terörizmi finanse etmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, sanık Rüştü Karakaya hakkında ''silahlı terör örgütü yöneticiliği'' suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar, sanıklar Kemal Batmaz'ın eşi Gonca Batmaz, Cemal İbrahim Demirhisar ve Mustafa Caymaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.