Değişim ve gelişim hızlanıyor öğrenciler faydalanıyor

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Konya’da kültürel etkinliklerin giderek arttığını ifade ederek bu gelişimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Selçuklu ilçesinin; parklarıyla, bahçeleriyle, gençlik merkezleriyle ve kongre merkeziyle öğrencilere güzel vakit geçirebilecekleri yaşam alanı sunduğunu belirten öğrenciler, geleceğe dair planlarını gazetemize anlattılar.
Değişim ve gelişim hızlanıyor öğrenciler faydalanıyor

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Konya’da kültürel etkinliklerin giderek arttığını ifade ederek bu gelişimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Selçuklu ilçesinin; parklarıyla, bahçeleriyle, gençlik merkezleriyle ve kongre merkeziyle öğrencilere güzel vakit geçirebilecekleri yaşam alanı sunduğunu belirten öğrenciler, geleceğe dair planlarını gazetemize anlattılar.

Konya’nın etkinlik ve faaliyet anlamında geliştiğini belirten Selçuk Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi İnci Say, “Ben aslen Kahramanmaraşlıyım ancak çocukluğumdan beri Konya’da yaşıyorum. Konya’ya ve Konya’nın değişimine hakimim. Konya eskiden bu kadar sosyal ve aktif bir şehir değildi. Son zamanda yapılan çalışmalarla büyük bir değişim yaşandı. Özellikle Selçuklu Belediyesinin çok önemli faaliyetleri oldu. Selçuklu Kongre Merkezi’nin açılması, şehir tiyatrolarının güç bulması, konserlerin çoğalması, artık sanatçıların Konya’yı tanımaları bu şehre kültürel anlamda bir değer katıyor. Bence hem gençler için hem de sanatçılar için Selçuklu Kongre Merkezi iyi bir örnek oldu. Aynı değişimi Selçuk Üniversitesi için de hayal ediyorum. Bahar Şenlikleri güzeldi ama çeşitlilik yoktu. Bir rutin üzerinde ilerliyordu. Görülmedik bir etkinlik, bir sürpriz, ekstra bir şey aslında çok yoktu. Selçuk Üniversitesi’nde de biz öğrenciler için etkinliklerin artmasını istiyoruz” diye aktardı.

inci-say.jpg

‘KENDİMİ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUM’

Gelecek hayallerinden bahseden İnci Say, “Bu yüzyılda yaşayan her genç gibi benimde çok az bir umudum var ama ona tutunuyorum. Okulu bırakmamak, bir şekilde ümitle devam etmek de bununla alakalı. Ben bu bölüme isteyerek, severek geldim. Bu bölümle alakalı işler yapmak istiyorum. Editörlük, yayın evi ve sosyal medya üzerinden çalışmak istiyorum. Ama umut çok zor hepimizde. Hepimiz birbirimizi rahatlıkla anlayabiliyoruz bu konuda. Ama bence okula devam etmek bile bir umudun olduğunun göstergesidir. O sebeple kendimi geliştirmek için her fırsatı değerlendiriyorum. Etkinliklerden, festivallerden, konserlerden, tiyatrolardan yararlanıyorum. Özellikle Selçuklu Kongre Merkezi’nin sinema alanı küçük bile olsa festival filmlerini getiriyorlar. Bu biraz Konya için aslında beklenmedik bir şey. Çok az bir kitleye hitap ettiği için sinema salonunun biraz düşük olduğunu düşünüyorum ama genel anlamda yavaş yavaş değiştiğini de düşünüyorum. Uzun zamandır burada yaşadığım için gözlemlemem çok olası oldu. Daha böyle yeni yeni, öğrenciler bize katkı sağlıyor biz de onlara katkı sağlayalım diye bir içgüdülerinin olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

1-20220527100953.jpg

‘GENÇLERE YOL OLABİLECEK SEMİNERLERE İHTİYAÇ VAR’

Konya’nın, gençlere hedef gösterebileceği daha fazla seminere ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan İnci Say, “Ulaşımla alakalı bir beklenti içindeyim. Konya’nın ulaşımı aslında çok düz mantık, kolay, opsiyonu çok fazla ama örneğin bulunduğumuz Selçuk Üniversitesi kampüsünden Meram’a direkt bir gidiş yok. Saat anlamında da sıkıntı yaşıyoruz. Tramvay yine 24 saat olsa ama otobüs gece 12 de bitse gibi bir seçenek sunulabilir. Genel olarak etkinliklerin de daha çok çeşitlendirilmesi gerekiyor. Sadece konser, tiyatro gibi değil ama daha global anlamda seminer etkinlikler yapılabilir. Mesela MÜSİAD, Selçuklu Kongre Merkezi’nde seminer düzenlemişti. Bu tür etkinlikler daha çok arttırılabilir. Öğrencileri daha çok kendi bölümlerine, kendi sektörlerine hazırlayacak etkinlikler düzenlenebilir. Sonuç olarak artık geleneksel bir sektör yok. Sosyal medya geldi, farklı uygulamalar var. Artık işler de çok boyut atladı. Gençlere yol olabilecek seminerlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

nazlican-kaygusuz.jpg

‘EN İYİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ KONYA’DA OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİM’

Okumak için Konya’ya İzmir’den gelen ve en iyi iletişim fakültesi Konya’da olduğu için Selçuk Üniversitesi’ni tercih ettiğini kaydeden İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümü öğrencisi Nazlıcan Kaygusuz, “Konya’ya istediğim bölümü okumak için geldim. En iyi İletişim Fakültesi Konya’da olduğu için burayı tercih ettim. Konya gerçekten tam bir öğrenci şehri. Kampüsü çok güzel. O konuda çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Genellikle kampüste, parkta vakit geçiriyoruz. Konya’da arkadaşım olduğu için bilinmedik veya özel yerleri gezme şansım oldu. Selçuklu Kongre Merkezi çok güzel ve sık sık tiyatrolara gidiyorum. Japon Parkını gezdim, yeşil ve ferah bir yerdi. Ecdat Parkını da tarihi bir yapıya benzetmişler. Daha fazla yere gitmek için baharı bekliyorum” diyerek Selçuklu’nun öğrenci için gelişmiş bir ilçe olduğuna dikkat çekti.

kelebekler-vadisi.jpg

‘KENDİMİZİ NE KADAR GELİŞTİRİRSEK ÖNÜMÜZ O KADAR AÇIK OLUR’

Üniversite öğrencisi ve bir genç olarak hayattan mutlu ve umutlu olduğunu dile getiren Nazlıcan Kaygusuz, “Karamsar düşünmüyorum. Çünkü karamsar düşünmek hiçbir işimize yaramayacak. İnsanların kendilerini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü her şey bizim elimizde. Geleceğe adım atarken sen ne kadar kendini geliştirir, ne kadar ilerleyebilirsen o kadar önün açık olur. Yaşadığım şartlar doğrultusunda bir adım ileriye gidebilmek için daha farklı kültür, insan ve konulardan yararlanmaya çalışıyorum. Bu şekilde kendimi geliştiriyorum ki bir opsiyonum olsun. Konserlerin, festivallerin ve bahar şenliklerinin olması çok güzeldi. Bunlar daha fazla yapılabilir. Sanata dair etkinlikler yapılabilir. Öğrencilerin gelişimine yönelik seminerler düzenlenebilir.” diye konuştu.

asu-sena-uzel-003.jpg

‘BİLİNEN VE DONANIMLI BİR ÜNİVERSİTE’

Selçuk Üniversitesini, donanımlı ve bilinen bir üniversite olduğu için tercih ettiğini söyleyen Reklamcılık Bölümü öğrencisi Asu Sena Uzel, şu şekilde konuştu; “Reklamcılık bölümüne isteyerek geldim. Bu bölüm zaten Türkiye’de az sayıda bulunuyor. Selçuk Üniversitesi de adı duyulmuş ve eğitim seviyesi yüksek bir okul olduğu için tercihim oldu. Selçuklu Belediyesi ve Selçuk Üniversitesinin iş birliğiyle düzenlenen bahar şenlikleri etkinlikleri güzel oldu ve güzel geçti. Bilenen, donanımlı, iyi bir üniversitede olmak gerçekten güzel bir şey. Daha fazla etkinlik ve aktiviteler yapılabilir. Tüm ay boyunca sadece bahar şenliği etkinliğini gördüm. Bu etkinlikler çeşitlendirilebilir. Gelecekte kendi bölümümde ilerlemek istiyorum. İlk senem olduğu için öncelikle ilgi alanımı belirlemek istiyorum. Daha sonra o yönde yoğunlaşacağım. Selçuklu’nun da öğrencinin güzel vakit geçirebileceği ve gelişmiş bir yer olduğunu düşünüyorum.” BÜŞRA ERKUŞ/ SÜMEYRA KENESARI/YENİ HABER GAZETESİ