Denetimli serbestlik hükümlülerine rehberlik hizmeti verilecek

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) arasında "İkili işbirliği protokolü" imzalandı.Çalışmada,...
Denetimli serbestlik hükümlülerine rehberlik hizmeti verilecek

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) arasında "İkili işbirliği protokolü" imzalandı.

Çalışmada, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce tedbir altında bulundurulan ve haklarında denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle salıverilen iyi halli hükümlülere rehberlik edilmesi amaçlanıyor.

Rektörlük binasındaki törende, protokol, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin tarafından imzalandı.

İmza töreninin ardından gazetecilere açıklamada bulunan rektör danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, protokolün kapsamıyla ilgili bilgi verdi.

Uzunöz, "Hükümlülerin, dış dünya ile uyumlarını sağlamak, aileleriyle bağlarını güçlendirmelerini temin etmek, yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmek, kanun ve toplumsal kurallara saygılı bir yaşam biçimine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için rehberlik ve iyileştirme çalışmaları yapılacaktır." dedi.

Uzunöz, ikili iş birliği protokolü ile tedbir altında bulundurulan hükümlülerin grup çalışması ve seminer faaliyetlerinin akademisyenler tarafından sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: