Dengeler Türkiye lehine değişiyor! Dikkat çeken fotoğraf

Devler Ligi finalini Başkan Erdoğan ile birlikte izleyen BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, hem statta hem de maç sonrası Florya'da yenilen akşam yemeğinde Libya Başbakanı Dibeybe ile bir araya geldi. Ortaya çıkan kare dikkatlerden kaçmadı.
Dengeler Türkiye lehine değişiyor! Dikkat çeken fotoğraf

Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için Atatürk Olimpiyat Stadı'na giden Erdoğan ve Al Nahyan, locada Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de yer aldı.

Türkiye'nin desteklediği Abdulhamid Dibeybe, önce stadyumda, daha sonra Florya'da yenilen yemekte Erdoğan'a ve Al Nahyan'a eşlik etti.

DENGELER DEĞİŞİYOR

ODA TV'de yer alan habere göre, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, iç savaşta karşı taraf olarak bilinen Temsilciler Meclisi hükümeti lideri General Halife Hafter'in en sıkı destekçisiydi. Verilen samimi poz, Libya'da dengelerin değiştiğine işaret etti.

NORMALLEŞME ADIMLARI VE LİBYA'YA ETKİSİ

Türkiye ve BAE arasındaki normalleşmeden sonra Abdulhamid Dibeybe, Al Nahyan ile bu sene şubat ayında görüşme gerçekleştirdi.

TSK tarafından eğitilen düzenli ordu ile bölgelerinde güvenliği teşkil eden Dibeybe ayrıca geçen yıl darbe girişimine karşı direndi ve hükümetini korudu. Libya'da en kısa sürede genel seçimlerin yapılması ve tek hükümete geçilerek iç savaşın bitirilmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE'NİN İSTEDİĞİ OLUYOR

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Zayed Al Nahyan, milyonlarca dolarlık silah ve hava savunma sistemi yardımı ile savaştığı Dibeybe ile, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında görüşerek önemli bir mesaj verdi. Türkiye'nin normalleşme ile bölgede nüfuzunun arttığına işaret eden bu poz, Libya'da önümüzdeki süreçte dengelerin Türkiye lehine değişebileceğini gösterdi.

Silah yardımının yanı sıra Hafter'e özel kuvvetler ile de destek veren BAE'nin 6 özel kuvvetler personeli, çıkan çatışmalarda ve SİHA saldırıları ile ölmüştü.

Etiketler :