Denizsiz Konya'da hamsi festivali!
Konya'daki Hamsi Festivali, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Meram Yaka Melikşah Pazar Yeri'nde gerçekleştirilen etkinlikte, hamsiden yanı sıra birçok yöresel ürün de bulunuyor.
Konya’da 12 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek festival, sadece balık satışıyla değil, aynı zamanda yöresel ürün stantları ve farklı lezzet seçenekleriyle de ziyaretçilere geniş bir deneyim sunuyor. Özellikle akşam saatlerinde artan yoğunlukla birlikte hafta sonu katılımının daha da yükselmesi bekleniyor.
MEHMET KOÇ: KONYALILAR ÇOK SEVİYOR
Festivalde balık satışı gerçekleştiren Mehmet Koç, “Giresun’dan geldik. Deniz olmamasına rağmen Konya halkı balık yemeyi çok seviyor. Vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler alıyoruz.
Ekmek arası balık 300, porsiyon balık ise 600 liradan satılıyor. Elimizden geldiğince temiz ve düzgün çalışıyoruz. Balığımız günlük olarak taze geliyor.
Festivalde sadece balık değil peynir, bal, ekmek gibi birçok yöresel ürün de var. Tüm Konyalıları festivale bekliyoruz.
Yoğunluk var fakat akşam konserleri iptal olduğu için olumsuz geri dönüşler alıyoruz. Bizlik bir durum değil ama mahcup oluyoruz.” şeklinde konuştu.
SAVAŞ YILMAZ: BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE
Savaş Yılmaz ise festival hakkında şunları söyledi; “Festival beklentimizin üzerinde ilerliyor. İsteğimiz tüm Konyalıların burada olması.
Akşamları daha yoğun oluyor, hafta sonunun daha kalabalık olmasını bekliyoruz. Burada birçok çeşit ürün var.
Biz de meyve özleri ve yöresel lezzet ürünlerinin satışı yapıyoruz. Hepsi birbirinden lezzetli ve faydalı.”
Bakmadan Geçme
