Deprem bölgesinde iletişimi amatör telsizciler sağlıyor

Depremden etkilenen illerde elektrik, internet ve cep telefonlarının afet nedeni ile kullanım dışı kalmasından ötürü deprem bölgeleri ile irtibat kurmak neredeyse imkânsız hale geldi.
Deprem bölgesinde iletişimi amatör telsizciler sağlıyor

Özellikle cep telefonlarının çekmediği, insanların yakınları ile irtibat kuramadığı depremin ardından amatör telsizciler sahaya indi. Amatör telsizciler için tahsis edilen frekansta özellikle göçük altında kalan vakaları ilgili kurumlara telsizleri ile ileten amatör telsizciler, yüzlerce insanın hayata tutunmasını sağladı.

deprem-bolgesinde-iletisimi-amator-telsizciler-sagliyor-1.jpg

Konu ile ilgili konuşan Konya İHH Arama-Kurtarma Telsiz Birimi Sorumlusu Mahmut Sami Günnar, ’’Enkaz üzerinde çalışmalarını canla-başla yürüten ekiplerimizle koordine olarak telsizlerimizle muhabere gerçekleştirdik. Özellikle depremin ilk günlerinde aktif kullanılamayan cep telefonları nedeni ile başta acil durum numaraları ve yakınlarına ulaşamayan, depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihbarlarını kurulan telsiz istasyonu ile ilgili birimlere ilettik. Bizler amatör telsizciler olarak doğal afetler başta olmak üzere, iletişimin koptuğu her noktada çalışma yürütmeye devam edeceğiz’’ dedi. Telsizin ilkel bir iletişim cihazı gibi görünse de, hiçbir zaman kopmayan iletişim ağı olduğunun altını çizen Günnar, herkesi düzenlenen sınava girerek amatör telsizci olmaya davet etti.

Etiketler :