Deprem farkındalığı için müzik bestelediler

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Yunus Çağlak yürütücülüğünde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında toplumun deprem farkındalığını arttırmak amacıyla “Sesimi Duyan Var Mı?” adlı özgün müzik parçasını ortaya çıkararak bir klip hazırladı.
Deprem farkındalığı için müzik bestelediler

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında üniversitelerin uzaktan eğitim modeline geçmesiyle birlikte ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi yürütücüsü Öğr. Gör. Yunus Çağlak ve NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri bir farkındalık çalışması düzenledi. Çalışma kapsamında Öğr. Gör. Yunus Çağlak ve öğrenciler tarafından, deprem farkındalığı oluşturmak için “Sesimi Duyan Var Mı?” isimli parçanın sözleri yazıldı ve bestelendi.

yunus-caglak-deprem-farkindaligi-icin-muzik-bestelediler-2.jpg

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Yunus Çağlak, “Kahramanmaraş merkezli depremler, başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ülkemizde onulmaz yaralar açtı. “Topluma Hizmet Uygulamaları” adlı ders; öğrencilerimizin bilgi ve birikimlerini sosyal sorumluluk projelerinde gösterebilmesi ve aldığı eğitim uyarınca topluma faydalı bir iş yapabilme becerisini geliştirebilmesi adına önemli bir derstir. Biz de bu ders kapsamında öğrencilerimizle ‘Ne yapabiliriz?” diyerek istişarede bulunduk ve deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla bir şarkı yapmaya karar verdik” dedi.