Depremin olduğu ilk andan itibaren Ribat oradaydı

Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinin ilk anından itibaren bölgedeki depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçen Ribat Eğitim Vakfı Ramazan ayında da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Depremin olduğu ilk andan itibaren Ribat oradaydı

Ribat Eğitim Vakfının Ramazan çalışmaları hakkında bilgi veren vakıf başkanı Mehmet Küçüktoka; “Depremin olduğu ilk andan itibaren Ribat İnsani Yardım ve Ribat Aşevi olarak deprem bölgesine acil yardım maddeleri ve arama kurtarma ekipleri göndererek depremzedelerin yanında yer aldı" dedi.

kucuktoka.jpg

Küçüktoka sözlerini şöyle sürdürdü: Bugüne kadar 18 lokasyonda 225 personel ve gönüllü, 60 hizmet aracı ile 165 bin acil ihtiyaç malzemesini 100 tır ile bölgeye ulaştırdık. Aynı zamanda depremzede kardeşlerimize 125 ton yakacak, 1700 soba ve ısıtıcı gönderdik. Deprem bölgesinde 7 farklı noktada kurduğumuz mobil aşevleri ile bugüne kadar 300 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunduk.

ribat-11.jpg

Ribat, Ramazan ayında da önce insan ilkesi doğrultusunda Ramazan hatırlamaktır, paylaşmaktır diyerek deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya ve iyiliklerinizle sevindirmeye devam edecek. Hatay’ın İskendurun ilçesinde kurmuş olduğumuz mobil mutfakta çadır kentteki kardeşlerimize Ramazan boyunca iftar yemeği ikram edeceğiz. Aynı zamanda depremin yaşandığı diğer illerdeki konteynır ve çadır kentlerde gıda kolisi dağıtımları, nakit dağıtımlarımız devam edecektir. Çadırlarda kalan çocuklarımıza oyuncak hediye ederek onların Ramazan ayını güzel geçirmelerini vesile olacağız. Konya merkezimizde misafirimiz olan depremzede kardeşlerimize iftar yemeği, gıda kolisi dağıtımı ve kıyafet dağıtımlarımız devam edecektir. Ayrıca Konya’da ki depremzede aileleri ziyaret ederek sofralarını paylaşıp dertlerini bir nebze de olsun hafifletmek için onlarla birlikte iftar yapacağız. Bağışçılarımızın infakları ile Ribat olarak sevindirmeye, yaraları sarmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm bağışçılarımıza ve Konya halkına hayırlı Ramazanlar diliyorum”

ribat-7.jpg

Etiketler :