Depremzede SMA’lı Destan Duru çadırda yardım bekliyor

MALATYA'da bulunan ve 8 yıllık Prestij Vadi Konutları'ndaki evleri depremde ağır hasar gören Evren ailesi, çadırda yaşamlarını sürdürmeye çalışırken SMA hastası 3 yaşındaki çocuklarının da yarım kalan tedavisi için yardım bekliyor.
Depremzede SMA’lı Destan Duru çadırda yardım bekliyor

Malatya Yeşilyurt İlçesi'nde 2013 yılında temeli atılan ve 2015 yılında oturulmaya başlanan Prestij Vadi Konutları meydan gelen 2 büyük deprem sonrasında yetkililer tarafından ağır hasarlı olarak belirlendi. Bu evlerde yaşayanlardan biri de Evren ailesiydi. Sabri Evren ve Zarife Kılıç Evren çiftinin 2 kız çocuğundan 3 yaşındaki Destan Duru'ya SMA teşhisi konmuştu. Aile başlattığı kampanya sonrasında gereken parayı topladıktan sonra küçük Destan Duru'yu Dubai'ye götürerek ilaçlarla tedavi ettirdi. Daha sonra Malatya'ya dönen Destan Duru'nun tedavisi hastanelerde ve evde devam etmeye başladı. Meydana gelen depremin ardından evleri ağır hasarlı olan Evren ailesi bu süreçte çadırda yaşamaya devam ediyor. Aile Destan Duru'nun tedavisinin devamı için yardım bekliyor.

Depremzede SMA’lı Destan Duru çadırda yardım bekliyor

"ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN"

Evlerinin ağır hasarlı olduğunu belirten Baba Sabri Evren, "Ev ağır hasarlı, işyeri yıkıldı. Benim çocuğum SMA hastası, tedaviye ihtiyacı var. Çocuğun ne malzemelerini alabildik ne fizik tedaviye gidebildik, tamamıyla mağduruz. Bu çadırın içinde biz 11 kişi yaşıyoruz. Burası soğuk bir memleket, dün akşam çocuğun ateşi 41 dereceydi. Bizim en azından kafamızı sokabileceğimiz bir yer için destek bekliyoruz. Zor bir durumdayız, Allah kimseye yaşatmasın. Tabi ki şu an ülke zor durumda ama çocuğun da ihtiyacı var" dedi.

Depremzede SMA’lı Destan Duru çadırda yardım bekliyor

"ÇOCUĞU BU SÜREÇTE MAĞDUR ETMEMEM LAZIM"

Destan Duru'nun tedavi süreciyle ilgili de bilgi veren baba Sabri Evren, "Biz kampanya düzenledik, kampanya bitti Dubai'ye gittik ilacımızı aldık ama tedavisi devam ediyor. Bu tedaviye ara verildiği zaman hastalık eski halin dönüyor. Günde 3 saatte bir ayakta durma sehpasında beklemesi lazım, 3 saatte bir yürütece koymanız lazım, 3 saate bir fizik tedavi yapmamız lazım. Ama bunları yapabileceğimiz yer yok ve elimizde malzemeler de kalmadı. Bu süreci devam ettirebilmem lazım, en azından çocuğumu bu süreçte mağdur etmemem lazım" şeklinde konuştu.

Depremzede SMA’lı Destan Duru çadırda yardım bekliyor

Etiketler :