Derbent'te yağmur duası

KONYA (AA) - Konya'nın Derbent ilçesinde, çiftçiler yağmur duası yaptı.Derbent Belediyesi, hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği...
Derbent'te yağmur duası

KONYA (AA) - Konya'nın Derbent ilçesinde, çiftçiler yağmur duası yaptı.

Derbent Belediyesi, hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile Hasan İçi Koruluğu'nda gerçekleştirilen yağmur duasına, ilçede yaşayan ve ekili alanları için yağmur beklentisi içerisine giren çok sayıda çiftçi katıldı.

İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, duadan önce yaptığı konuşmada, kurak geçen güz ve kış döneminin ardından Derbent ilçesinde yaşayan çiftçilerin yağmur duasında buluştuğunu söyledi.

İlçede birçok kişinin geçimini tarımdan sağladığını belirten Acar, "Aynı zamanda o bereketli tarlalardan elde edilen ürünler her birimizin sofrasına geliyor. Yetiştiricilerimizin üretim yapabilmesi için bu mevsimde ekili alanların suyla buluşması çok önemli. Dolayısıyla, bölgemizde yağmura çok ihtiyacımız var. Biz de Allah'a yağmur vermesi için yalvarmak ve dua etmek için tüm çiftçilerimizle biraraya geldik. Rabbimden bol yağış bekliyoruz. Sadece bölgemize değil, ülkemizin her bölgesinde, yağmur yağış bekleyen tüm çiftçilerimiz için de bereketli yağışlar diliyoruz." dedi.

Yağmur duasının yapılmasının ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.




Kaynak: