Derbi yenilgisi sonrası Terim'den transfer kararı

Süper Lig'in 10. haftasındaki Beşiktaş derbisinden 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan Galatasaray transfer için kolları sıvadı.
Derbi yenilgisi sonrası Terim'den transfer kararı

UEFA Avrupa Ligi'nde fırtına gibi esen ve güçlü rakiplerinin bulunduğu grupta 7 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray aynı ritmi Süper Lig'de henüz yakalayamadı. Sarı-kırmızılı ekip 1-0 öne geçtiği Beşiktaş derbisinde Larin'in gollerine engel olamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.

LİDERİN 7 PUAN GERİSİNDE KALDILAR

Sarı-kırmızılılar 10. haftayı lider Trabzonspor'un 7 puan gerisinde 8. sırada tamamladı. Otoritelerin ortak görüşü takım savunmasını iyi yapan sarı-kırmızılıların pozisyon üretiminde güçlük çektiği yönünde.

LİDER OYUNCU SIKINTISI

Ligdeki kötü gidişin ardından teknik direktör Fatih Terim teşhisi koydu. Deneyimli teknik adama göre takımda lider oyuncu sıkıntısı yaşanıyor.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Sarı-kırmızılıların devre arası için yol haritası belirlendi. Buna göre teknik kadro, genç takımın saha içinde yaşadığı handikapları göz önünde bulundurarak, lider karakterli oyuncu takviyesi kararı aldı.

TERİM İZLEME KOMİTESİNE TALİMAT VERDİ

Böylece bu oyuncu profili hem bölgesel olarak takımın ihtiyacını giderecek hem de saha içinde arkadaşlarını motive edecek ve liderlik yapacak. İşte bu tanıma uygun bir oyuncu isteyen Teknik Direktör Fatih Terim, izleme komitesine talimatını verdi.

TAKIM ARKADAŞLARINA ÖNDERLİK YAPACAK

Sarı-kırmızılılar bu hamleyle lider oyuncu transferinin yanı sıra takım arkadaşlarına saha içinde önderlik yapacak bir isim alacak. Taylan, Berkan ve Cicaldau’nun yer aldığı orta sahada bu isimlerin hem genç olmaları hem de ‘lider oyuncu’ özellikleri taşımamaları nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

6 NUMARA VE KANAT FORVET TRANSFERİ

Sarı-kırmızılılarda devre arasında 6 numara ve kanat forvet transferine kesin gözüyle bakılıyor. Teknik Direktör Fatih Terim, Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamada ocak ayı için transfer sinyali vermişti.

110 KORNER, 0 GOL

Bu arada Galatasaray, Süper Lig’de 10. hafta itibariyle en çok korner kullanan takım olmasına karşın bunlardan bir tanesi dahi gole çeviremedi. Sarı-kırmızılılar sezon başından beri tam 110 kez korner atışı kullanırken, tek gol atamadı. Teknik heyetin bu probleme acil çözüm bulmaya çalıştığı aktarıldı.

KAYNAK: MİLLİYET