Ayos Konyaspor son nefeste yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 17. hafta heyecanı yaşandı. Tofaş, Ayos Konyaspor'u 79-76 geçti.
Ayos Konyaspor son nefeste yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 17. hafta heyecanı yaşanıyor. Tofaş ile AYOS Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadele 79-76 sona erdi.

Maçtan enstantaneler

Maça ev sahibi ekip daha iyi başladı. Bursa temsilcisi rakibine karşı pota altında daha başarılı bir çeyrek geride bıraktı. İkinci çeyrekte yeşil beyazlılar ilk 5 dakikada çok iyi bir başlangıç yaparak skoru neredeyse eşitledi. Ancak Berk Uğurlu'nun son 3 dakikada attığı üçlükler sonucunda fark giderek arttı.

İkinci yarıda bambaşka bir Ayos Konyaspor vardı. Yeşil beyazlılar Alex Perez ve Rasheed ile vites yükseltti ve 16-0'lık seri ile geri döndü. Badzim'in üçlüğü maçın seyrini değiştirdi. Konyaspor öne geçti. Tofaş biraz toparlanarak son 1 dakikada aldığı sayılarla çeyreği 2 sayı ile önde kapattı.

Son çeyrekte iki takımın eli de buz kesildi. Bir süre iki takımda sayı bulamadı. Ardından karşılık gelen sayılar sonrası hücum ribauntlarını alamayan yeşil beyazlılar oyun üstünlüğünü rakibine kaybetti. Son 50 saniye ise nefesleri kesti. Ev sahibi ekipte Ennis'in 3'lüğü çok kritikti ve psikolojik baskı Tofaş'a geçti. Ev sahibi ekip son 1 dakikada üst üste faul hakkını kullanırken, Rasheed sayılarıyla Dev Kartallar'ı sırtladı. Fakat Sulaimon'un çabası sonucu yeşil beyazlılar kazanmasına yetmedi.

Ayos Konyaspor: Alex Peres- Erkin Şenel- Sinan Sağlam- Rasheed- Ramazan Tekin

İlk Çeyrek: 22-18
İkinci Çeyrek: 25-15
Üçüncü Çeyrek:9-21
Dördüncü Çeyrek: 23-22
Maç sonucu 79-76

UFUK KENDİRCİ - YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :