Dev Türk bayrağı Ukrayna semalarında yükselecek

Ukrayna'da düzenlenecek olan Tryhutt Uluslararası Uçurtma Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek Türk Uçurtma Takımı, festivalde dev Türk bayrağını uçurtacak
Dev Türk bayrağı Ukrayna semalarında yükselecek

İSTANBUL (AA) - Türk Uçurtma Takımı, Ukrayna'da düzenlenecek olan Tryhutt Uluslararası Uçurtma Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Türk Uçurtma Takımı'ndan yapılan açıklamaya göre, dünyanın sayılı uçurtma festivallerinden biri olarak kabul edilen Tryhutt Uluslararası Uçurtma Festivali, bu yıl 17-19 Mayıs'da Ukrayna'da gerçekleştirilecek. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale Türkiye adına İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz kaptanlığındaki Türk Uçurtma Takımı katılacak.

Bugüne kadar katıldığı festivallerde büyük ilgi gören ve uçurdukları birbirinden ilginç ve görkemli uçurtmalarla büyük beğeni toplayan Türk Uçurtma Takımı, bu festivalde de çeşitli modellerde uçurtmaları havalandıracak.

Festivalin en iddialı uçurtmalarından biri de, daha önce dünyanın çeşitli festivallerinde havalandırılan, büyük alkış alan 60 metrekarelik Türk bayrağı uçurtma olacak. Aynı zamanda dünyanın en büyük beşinci bayrak uçurtması olan dev Türk bayrağı uçurtma, Aköz ve ekibi tarafından Ukrayna semaları ile buluşturulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Uçurtma Takımı Kaptanı Aköz, sokak oyunları kültürün tek canlı oyuncağı olarak uçurtmanın bilindiğini, dünyadaki pek çok ülkede ve farklı tarihlerde dev uluslararası uçurtma festivalleri düzenlendiğini kaydetti.

Aköz, Türkiye’nin tek resmi uçurtma kurumu ve uçurtma takımı olarak bu festivallere katılarak Türkiye'yi temsil etmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl başlarında katıldığımız İran ve Hindistan’daki uluslararası uçurtma festivallerinden sonra bu kez de ülkemizi temsil etmek üzere 16-21 Mayıs'ta ekibimizle Ukrayna’da olacağız. Bu yıl Ukrayna’ya 12 değişik uçurtma götüreceğiz. İçlerinde oldukça özel uçurtmalarımız var. Bunlardan bir tanesi 60 metrekarelik dev Türk Bayrağı uçurtma, diğeri ise Türkiye’nin en büyük uçurtması olan 30x10 metrelik devasa Vatoz balığı uçurtmadır. Bunların dışında çeşitli boylarda ve karakterlerde ilginç uçurtmaları da festivale götürüyoruz. Gittiğimiz her ülkede dev boyutu ile havalarda süzülen Türk Bayrağı uçurtma herkesin ilgisini çekiyor ve pek çok uluslararası TV kanallarında haberimiz yapılıyor. Bu yıl koleksiyonumuza eklediğimiz yeni uçurtmaları da Ukrayna semalarına göndereceğiz. Bu ülkemiz adına önemli bir tanıtım unsuru demek."


Kaynak: