DEVA Partisi'nde şok istifa

Altılı masanın DEVA Partisi’nde sürpriz bir istifa yaşandı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helun Fırat, ‘gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek partisinden istifa etti.
DEVA Partisi'nde şok istifa

Türkiye'de 14 Mayıs seçimlerinin gelişmeleri merakla takip edilirken Altılı masanın 'liste' var. 9 Nisan’da YSK’ya sunulan milletvekili aday listeleri beraberinde tartışmaları getirdi.

DEVA Partili eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP 1. Bölge 4. Sıradan aday gösterilmesi CHP tabanında büyük rahatsızlığa neden oldu.

Gelişmeler sıcaklığını korurken DEVA Partisi’nden sürpriz bir istifa geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat istifa etti. Fırat, AK Parti kurucularından olan Dengir Mir Fırat’ın kızı.

"MİLLET İTTİFAKINA DESTEĞİMİ SÜRDÜRÜCEĞİM"

Aldığı kararı ‘gördüğüm lüzum üzerine’ diyerek sosyal medya hesabından paylaşan Fırat, Millet İttifakı’na olan desteğini sürdüreceğini söyledi. Fırat’ın açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye bugün çok önemli bir dönüm noktasının eşiğinde. Bu süreçte demokrasi ve özgürlüklerin hep birlikte savunulması gerektiğine dair inancımı koruyorum.

Çok klişe olduğunu bilsem de bu sürece zarar vermemek adına 'gördüğüm lüzum üzerine' kurucusu olduğum ve 3 yıldan uzun süredir Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisi'nden istifamı kamuoyuna saygıyla duyururum.

Özgür, Demokratik ve müreffeh bir Türkiye en büyük hayalim. Bu amaç çerçevesinde, Millet İttifakı'nın başarısı için bireysel olarak çalışmalarımı ve desteğimi sürdüreceğim."

Etiketler :