Devasa altın keşfi! Değeri 700 kentilyon dolar

NASA, çılgın bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Üzerinde devasa düzeyde servet barındıran altın ve değerli maden bulunduran asteroidle ilgili harekete geçti. Asteroid üzerindeki kaynak tüm insanlara eşit olarak pay edilirse kişi başına 93 trilyon dolarlık bir miktar düşüyor.
Devasa altın keşfi! Değeri 700 kentilyon dolar

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, uzay madenciliği konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Altın ve değerli metallerle dolu olduğu sanılan göktaşına 2022'de roket fırlatılacak. Uzaydaki servetin değeri ise inanılmaz. "Psyche 16" adlı asteroitteki altın ve değerli metallerin toplam değeri 700 kentilyon dolar.

Asteroid üzerindeki kaynak tüm insanlara eşit olarak pay edilirse kişi başına 93 trilyon dolarlık bir miktar düşüyor.

NASA, metal dünyasına yolculuk görevi kapsamında ilk roketi 2022 yılında fırlatacak. İnsansız uzay aracı 4 yıllık yolculuğun ardından göktaşına ulaşacak. Bundan sonra da iki yıllık inceleme ve haritalandırma işlemlerine geçilecek.

104 ÜLKENİN İMZASIYLA 'UZAY KAYNAKLARI' İŞLETİLEMEZ ANLAŞMASI

1967’de, Washington’da kabul edilen ve 104 ülkenin imzasını taşıyan "Dış Uzay Anlaşması" uyarınca hiçbir özel veya kamu kuruluşu Ay ya da gök cisimlerinin kaynaklarını işletemez.

ELEŞTİRİLEN ANLAŞMA

En son 2015'de ABD’de kabul edilen Space act yasası, Amerikan vatandaşlarına uzayda ticari aramalar yapmaları ve buldukları madenleri çıkarmalarına hak tanındı. Söz konusu yasa, Dış Uzay Anlaşması ile ters düştüğü gerekçesiyle eleştiriliyor.

Başta Rusya, Çin ve Hindistan olmak üzere birçok ülkenin bu anlaşmadan çekileceği ve uzay kaynakları arayışına girişeceği tahmin ediliyor.

Haber 7