Devlet korumasındaki kadın, genç, yaşlı ve engelliler maske üretimi için seferber oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalan genç, kadın, yaşlı ve engelli vatandaşlar, yeni tip koronavirüsle mücadeleye maske üretimiyle destek veriyor - Çalışmalar kapsamında, Erzurum'daki Atatürk Çocuk Evleri sitesinden 16-18
Devlet korumasındaki kadın, genç, yaşlı ve engelliler maske üretimi için seferber oldu

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK- Devlet koruması altındaki gençler, yaşlılar, engelliler ve şiddet mağduru kadınlar yeni tip koronavirüsle mücadeleye maske üretimiyle destek veriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Çocuk Evleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri ve kadın konukevleri gibi kuruluşlarından hizmet alan dezavantajlı durumdaki vatandaşlar ile kurum personeli, Kovid-19'la mücadele sürecine katkı sunmak için harekete geçti.

Türkiye'nin dört bir yanında devlet koruması altında kuruluşlarda kalanlar, ürettikleri maskelerle dikkat çekici bir dayanışma örneği sergiliyor.

El emeği binlerce maske, sahada mücadele veren sağlık çalışanları, sosyal hizmet görevlileri ve ihtiyacı olan kişilere gönderiliyor.

- Erzurum'da 16-18 yaş aralığındaki gençler 5 bin maske üretecek

Bu kapsamda, Erzurum'daki Atatürk Çocuk Evleri sitesinde 16-18 yaş aralığındaki gençler, 5 bin maske üretimi için kolları sıvadı. Gençlere malzeme temini hayırseverler tarafından sağlanırken, halk eğitim merkezinden gönüllü olarak kuruluşa gelen bir terzinin desteğiyle üretime başlandı.

Kırşehir'deki Çocuk Destek Merkezleri (ÇODEM) ile Fatma Bacı Çocuk Evleri sitesinde de maske üretimi yapılırken, aynı ildeki Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan engelli vatandaşlar da haftada 1000 maskeyle mücadeleye katkı sunuyor.

Bolu'daki Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ise 2 bin maske üretecek.

- Kadınlar da mücadeleye katkı veriyor

Kayseri Ahmet Baldöktü Çocuk Destek Merkezinde kalan genç kızlar el emeği maskeleriyle sürecin içinde yer alırken, Balıkesir Kadın Konukevindeki kadınlar da pazartesi günü itibarıyla halk eğitim merkezinden bir eğitimcinin desteğiyle maske dikimine başladı.

Denizli Huzurevindeki yaşlı vatandaşlar, antibakteriyel kumaştan ürettikleri maskeleri sağlık çalışanlarının hizmetine sunuyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi çalışanları da Kovid-19'la mücadele kapsamında sağlık çalışanları için maske üretiyor.

Burdur'da Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezindeki üretimlerin yanı sıra Adana'da bir kuruluş da günde 100 maske üretimini gerçekleştiriyor.

Manisa'da Soma Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde günlük 120-150 adet arasında maske üretiliyor. Ayrıca Turgutlu Huzurevi personeli ile yaşlılar kuruluşun atölyesinde maske dikiyor.

- "Halil Amca" tek başına günde 100 maske dikiyor

Tekirdağ'daki Çerkezköy Özel Trakya Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Halil Arık isimli vatandaş da bu süreci bireysel çabasıyla destekliyor. Merkezin "Halil Amcası" tek başına günde 100 maske üretiyor.

Antalya'daki Çocuk Evleri Sitesi, Yalova Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Milli Piyango Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Şanlıurfa 80. Yıl Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Elazığ Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Çankırı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi de maske üretiminde rol alıyor.

- Meslek edindirme kurslarından sağlık çalışanlarına 7 bin maske

Edirne'deki Sosyal Hizmet Merkezi ek birimleri ile Sosyal Dayanışma Merkezlerinde (SODAM) dar gelirli vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları da devreye girdi. Buralardaki atölyelerde halk eğitim merkezlerinden usta öğreticilerin öncülüğünde şimdiye kadar 7 bin maske üretildi. Maskeler, sağlık çalışanları için il sağlık müdürlüğüne teslim edildi.

Bursa Ovaakça Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü de ürettikleri maskelerle sürece katkı sağlamaya başladı.

Kaynak: