Devletin verdiği 40 liralık harçlığı "haram" diye almışlar

Giresun'da FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan bir muvazzaf asker itirafçı oldu- Asker ifadesinde, örgütün yönlendirmesi sonucu askeri okula girdiğini, burada devletin ödediği 40 liralık harç
Devletin verdiği 40 liralık harçlığı "haram" diye almışlar

GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan muvazzaf asker, örgütün yönlendirmesi sonucu askeri okula girdiğini, burada devlet tarafından ödenen 40 liralık harçlığın örgüt tarafından "haram" olarak nitelendirilerek kendilerinden alındığını belirtti.

Giresun'da son aylarda FETÖ/PDY'nin TSK'daki "mahrem yapılanması"na yönelik operasyonlarda gözaltına alınan bir muvazzaf asker itirafçı oldu. Savcılık dosyasında "X" olarak adlandırılan şüpheli, ifadesinde, FETÖ ile lise döneminde tanıştığını ve sonrasında örgütün dershanesine kayıt yaptırdığını anlattı.

Lise eğitimi sırasında cemaatin evinde kaldığını, burada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait görüntülerin izlenip, kitaplarının okunduğunu ve sohbetlerin yapıldığını aktaran şüpheli, üniversite sınavı öncesi FETÖ yapısı içerisinde kendilerinden sorumlu bir kişinin yönlendirmesi üzerine askeri okula başvurduğunu ifade etti.

İtirafçı, 2013 yılında girdiği YGS'de askeri okul için yeterli puanı aldığını bildirerek, "Ben başvuru formuna 'askeri okullara girmek istiyorum' kısmını işaretleyerek tercih formunun fotokopisini benden sorumlu abiye verdim. Daha sonra ben sadece merakımdan dolayı havacılık okulu mülakatına başvurdum. Tüm sınavları geçtikten sonra okula girdim fakat onlar benden farklı bir alandaki okula girmemi istemişti." şeklinde ifade verdi.

Okul eğitimi sürecinde irtica olaylarına karşı deşifre olmaması ve gizlenmesi için sürekli yönlendirildiğini, yine kendisine göz hareketleri ile nasıl namaz kılınacağının öğretildiğini vurgulayan itirafçı, şunları kaydetti:

"Bana telefon numaramı değiştirmemi, mevcut kullandığım telefon ile okula gitmememi söylediler. Ben de uyarak okula gitmeden önce telefon numaramı değiştirdim. Telefon numaramın güvenlik için, dini bir bağım olmadığını göstermek ve irtica olaylarına karşı deşifre olamamak için değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Mevcut hattımı kardeşime verdim, ben yeni bir hat aldım. İzmir Hava Meslek Yüksekokulu'na kayıt olduktan sonra okuldan geri kalmamak ve deşifre olmamı önlemek için göz hareketleri ile namaz kılmayı öğrettiler. Ben bu durumu aileme söylediğimde annem de biraz dini yönden bilgisi olduğundan böyle bir şey mi olur? 'Bu kitabın neresinde yazıyor' diye tepki gösterdi bana."

İtirafçı asker, İzmir'de askeri okulda eğitim gördüğü süreçte örgütle irtibatının kopmadığını ve cumartesi günleri bir evde toplantı yaptıklarını belirtti.

Devlet tarafından askeri okula devam eden öğrencilere 40 lira harçlık verildiğini aktaran şüpheli, FETÖ'nün bu parayı "haram" olarak nitelendirdiğini ve kendisinden "sadaka" adı altında aldığını bildirdi.

Şüpheli, ifadesinde, "İzmir'de görüştüğümüz cemaatin sorumlusu olan kişi bizden her ay 'himmet' adı altında para istedi. Genelde muvazzaf askerler maaşlarının yüzde 20 veya 30'unu örgüte himmet olarak veriyorlardı. Ben de her ay 150-200 lira civarında himmet parasını zarfa koyup düzenli olarak veriyordum. Ayrıca bankaların bize verdiği promosyon parasını da alıyorlardı. Bu para 'haram' diyorlardı." ifadesini kullandı.

Annesinin tavsiyesi üzerine örgütle bağını koparmaya çalıştığını ancak buna müsaade edilmediğini savunan itirafçı, "Annem zaten cemaate gitmemi istemiyordu ve bana 'bunlardan bağını kopar' diyordu. Bunların kulağına gitsin ve peşimi bıraksınlar diye İzmir'de kız arkadaş edindim. Anneme söz vermeme rağmen, sigara kullanmamı istemedikleri için içmeye başladım. Kurtulmak için çabaladım ama peşimi bırakmadılar." şeklinde savunma yaptı.

Kaynak: