Dilek Akbulut: Kadın isterse başarır

Konya'nın girişimci kadınları tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Şehirde A'dan Z'ye birçok sektörde hizmet veren hanımlar, girişimde bulunmak isteyen hanımlara da tavsiyede bulunuyor. Ada Butik markasıyla 2021 yılının Haziran ayında kendi işletmesini hizmete sunan Dilek Akbulut da hanımlara özgüvenli olmalarını söyleyerek, 'Kadın isterse başarır' dedi.
Dilek Akbulut: Kadın isterse başarır

Muhasebecilik üzerine 5 yıl boyunca farklı firmalarda çalıştığını, pandemi sürecinde çocuğuyla daha çok ilgilenmek için iş hayatını sona erdirdiğini belirten Dilek Akbulut, yaklaşık 7 aylık evde dinlenme sürecinin ardından kendi işini kurmaya karar verdiğini söyledi. Hızlı bir araştırma neticesinde Sedirler Caddesi üzerinde Ada Butik ismiyle bebek kıyafetleri mağazası açıklarını kaydeden Dilek Akbulut, "32 yaşındayım. Üniversite mezunuyum. Aslında muhasebeciyim. 5 yıl başka işlerde çalıştım. Geçen yıl pandemiden dolayı çocuğumla daha fazla ilgilenmek için muhasebecilik mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. 7 ay kadar evde kaldım. Fakat çalışan insan evde duramıyor. Başka işlerde çalışmamı hem eşim hem de oğlum istemedi. Kendi işimizi kuralım dedik. Anında karar verdik. Aslında bir iş kurmak istiyorduk fakat ne üzerine yoğunlaşacağımız noktasında henüz karar vermemiştik. Sedirler Caddesi üzerinde yoldan geçerken şu anda işletmemizin bulunduğu dükkanın kiralık olduğunu fark ettik. Hızlı bir kararla dükkan sahibi ile görüşerek burayı tuttuk. Güzergahımızda bebek kıyafeti üzerine işletme yoktu. Bu doğrultuda seçim yapmış olduk" ifadelerini kullandı.

1-oncelik-dilek-akbulut-can-akbulut-ali-akbulut.jpg

ESNAFLIK BABADAN MİRAS KALDI

Babasının da uzun yıllar mobilya sektöründe yer aldığını ve küçük yaşlardan itibaren onun yanında esnaflığı öğrendiğini kaydeden Dilek Akbulut, "Babam mobilyacı olduğu için esnaf kızı olarak büyüdüm. Çok küçük yaşlarda bile babama yardıma giderdim. Esnaflığı ondan öğrendim. Fakat bebek kıyafetleri üzerine bir işe girişeceğimi tahmin etmiyordum. Hep babamın mesleğini sürdürürüz diye düşünüyordum ama buna nasipmiş. Bölgemizdeki boşluklardan ötürü, bebek giyimi üzerine de ilgili olduğum için ani kararla bebek kıyafeti sektörüne girmeye karar verdim. 2021 yılı Haziran ayında işletmemiz hizmete girdi" dedi.

1-20220119180342.jpg

BEBEKLER İÇİN A'DAN Z'YE KIYAFET SEÇENEĞİ

Bünyelerindeki ürünler hakkında bilgiler veren Dilek Akbulut, "Bünyemizde bebek kıyafeti adına A'dan Z'ye tüm ürünler mevcut. Hastane çıkışı kıyafeti, zıbın, bebek iç çamaşırı 1-5 yaşa kadar kız ve erkek ürünleri var. 5-8 yaş arası  erkek bebekler için ürünler mevcut. Bunların haricinde ise yetişkin bayan kıyafetleri de bünyemizde bulunuyor. Ayrıca oyuncak reyonumuz da var. Firmamızın ismi olan 'Ada' kelimesi de eşimin ismi Ali, benim ismim Dilek ve Soyadımız Akbulut'un baş harflerinden oluşuyor" şeklinde konuştu.

2-20220119180342.jpg

ÜRÜNLER KONYA VE DENİZLİ'DEN GELİYOR

Mağazalarında bulunan ürünleri ağırlıklı olarak Konya ve Denizli'den temin ettiklerini söyleyen Dilek Akbulut, "Ürünleri ilk olarak yalnızca Konya'dan alıyorduk. Şimdi bebek ürünlerini Denizli'den alıyoruz. Yetişkin ürünlerini Konya'daki toptancılardan temin ediyoruz. Tamamen Konya'dan almak istiyoruz ama maalesef şehrimizde maliyetler çok yüksek. Örneğin hastane çıkışı ürünlerinde Denizli ile  Konya arasında yaklaşık olarak yüzde 50 fiyat farkı bulunuyor. Bu sebeple bebek ürünlerini Denizli'den yetişkinleri Konya'dan alıyoruz" dedi.

3-20220119180342.jpg

'EŞİM DAİMA YANIMDA OLDU'

Eşi Ali Akbulut'un her zaman yanında olduğunu ve kendi iş yerini açma sürecinde ve şu anda da en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan Dilek Akbulut, "Pandemi sürecinde insanlar mevcut iş yerlerini bile kapatırken biz yatırım yapıp yeni bir işe girişmiş olduk. Bu cesareti bana eşim verdi. Ben korkuyordum fakat o büyük destek oldu. Rızkı veren Allah'tır dedi ve 1 haftaya kalmadan açılışımızı yaptık. Fırsatların kriz dönemlerinde çıkacağına inanıyoruz. Bu güzergahımızda bebek kıyafetleri üzerine mağazanın bulunmaması bizi avantajlı konuna getiriyor" ifadelerini kullandı.

1-dilek-akbulut.jpg

'MÜŞTERİYİ ÇEKEN GÜLER YÜZDÜR'

Güler yüz ve samimiyetin işletmelerindeki en hassas noktalardan birisi olduğuna dikkat çeken Dilek Akbulut, "Müşteriyi en çok çeken güler yüzdür. Tabi bunun yanında samimi davranmak da önemlidir. Konya ortalamasına göre daha uygun fiyatlara ürün satışı yaptığımız için de bizleri tercih ediyorlar. Sabit müşterilerimiz var. Saatlerce sohbet ettiğimiz samimi arkadaşlarımız oldular. Yeni sezon ürünleri çıkar çıkmaz alan müşterilerimiz mevcut. Her gelen kişiye de bir sonraki gelişlerinde ürünlerimizden memnuniyetlerini sormaktayız. Çünkü onlar varsa şikayetlerini dile getirecekler ki biz de üreticimize bunları iletebilelim. Her şeyden önemlisi müşteri memnuniyeti ve güler yüzdür" dedi.

4-868.jpg

'MEVLANA GÜZERGAHINA ŞUBE DÜŞÜNÜYORUZ'

Gelecekle ilgili planlamalarından da bahseden Dilek Akbulut, "Fiyatlarda fırlama olmazsa, müşteri memnuniyetimizi de aynı şekilde sürdürmeyi başarırsak önümüzdeki dönemde çarşı bölgesinde de şube açmayı düşünüyoruz. Çünkü Sedirler bölgesi ağırlıklı olarak kırsal kesimin ikamet ettiği mahalle olduğu için burada büyümemiz zor olur. Burada kazancımız ortalama sabit kalır. 1-2 sene kendimizi geliştirdikten sonra Mevlana güzergahında yeni yapılan dükkanlardan birine şube açabilirsek orada hızlı bir büyüme ivmesi kat edebiliriz. Orada yer açarsak bay, bayan ve çocuk üzerine tam manasıyla hizmet verebiliriz" diye konuştu.

6-318.jpg

'ÖZGÜVEN SAHİBİ OLUN'

Girişimde bulunmak isteyen kadınlara da tavsiyelerde bulunan Dilek Akbulut, "Ben iş yerimi gerçekten çok korkarak açtım. Eşimin zorlamasıyla bu işe giriştim. Bana yapabilirsin dedi. Onun sayesinde kısa zamanda iyi bir noktaya geldim. Bir kadın isterse başarır. Arkasında da destekçisi varsa başarı için engel yoktur. Eş desteği de önemlidir. Kadının isteyip yapamayacağı bir şey yoktur. Evini nasıl idare edebiliyorsa, işini de aynı güzellikte idare edebilir. Korkmadan, özgüven sahibi olarak ve güler yüzle hizmet vererek başarılı olamayacak kadın yoktur. Ben burada kendimi huzurlu hissediyorum, evinden daha fazla vakit geçiriyorum. Her kadın bir girişimde bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

7-265.jpg

8-213.jpg

9f.jpg

10-089.jpg

11-117.jpg

5-483.jpg

12-081.jpg