Dinar-2 HES özelleştirme ihalesi

EÜAŞ'a ait Dinar-2 Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklif, 8 milyon bin lira ile Özce Madencilik ve Ticaret Ltd. şirketinden geldi
Dinar-2 HES özelleştirme ihalesi

ANKARA (AA) - Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Dinar-2 Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi, 8 milyon bin lira ile Özce Madencilik ve Ticaret Ltd. verdi.

Afyonkarahisar'daki 3 megavat kapasiteli Dinar-2 HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesi için 5 firma teklifte bulundu.

Komisyon başkanlığını Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır'ın yaptığı ihalede, önce kapalı zarfla elemesiz tur teklifleri alındı. Elemesiz turda verilen 4 milyon 100 bin liralık en yüksek teklifin ardından, iki elemeli tur gerçekleştirildi.

Birinci elemeli turda en düşük teklif sahibi Avem Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ elendi. Bu turda verilen 6 milyon 880 bin liralık en yüksek teklifin ardından ikinci elemeli tura geçildi.

İkinci turda, ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. şirketi ihale dışı kaldı.

Bu tur sonrasında açık artırmaya geçildi. Açık artırma başlangıç tutarı 7 milyon 851 bin lira, artırım aralığı ise 50 bin lira olarak belirlendi.

Açık artırmanın birinci turunda Zafer Nakliyat Madencilik İnşaat Petrol Sanayi Ticaret AŞ şirketi, ikinci turunda Kılıç Petrol Oto Lastik Nakliye İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. şirketi ihaleden çekildi.

Böylece, Dinar-2 HES'in özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 8 milyon bin lira ile Özce Madencilik ve Ticaret Ltd. şirketi verdi.

Karakuyu Gölü kaynağını kullanarak sulama ve elektrik üretmek amacıyla 2000'de faaliyete geçen Dinar-2 HES, her biri yatay "Francis türbinli" iki adet 1,5 megavatlık üniteden oluşuyor.

Kaynak: