Diş hekimlerinden sahte hekim uyarısı

Konya Diş Hekimleri Odası, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü'nde yeni yerinde hizmete girdi. Açılışta konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Mete Algen, günümüzde sahte diş hekimlerinin olduğunun altını çizerek, “Mesleğimizin son zamanlardaki en büyük problemi ise sahte diş hekimleri ve özel sağlık kuruluşlarına dışarıdan sermaye girişidir” dedi.
Diş hekimlerinden sahte hekim uyarısı

Çarşı Meram'da hizmet verecek olan Diş Hekimleri Odası'nın açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Mete Algen, Diş Hekimleri Günü’nü kutlamak ve yeni yerlerinin açılışını yapmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. . Açılışa ise Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş katıldı. Yeni oda binasının açılışında konuşan Başkan Mustafa Kavuş, yeni yerlerinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Allah Diş Hekimlerinin yokluğunu göstermesin. Hem yoksunluğunu hem de ihtiyacını hissetmeyelim. Sağlıkla ilgili uğraşan herkes çok kutsal bir mesleği icra ediyor. Yeni mekan da yeni bereket olur inşallah. Burada daha verimli, meslektaşlarına daha fazla geniş hizmet veren bir mekan ortaya çıktı. Diş Hekimleri Günü kutlu olsun” dedi.

dis-hekimleri-5.jpg

‘BİLİMSEL DİŞ HEKİMLİĞİNİN 114. YILINI KUTLUYORUZ’

Bu yıl Bilimsel Diş Hekimliğinin 114.yılını kutladıklarının bilgisini veren Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Mete Algen, “Öncelikle her zaman onur ve mutlulukla kutladığımız bu günü maalesef bu sene bir terör saldırısı ile karşılamış ve 6 sivil vatandaşımızı şehit vermiş durumdayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Konya Diş hekimleri odası olarak ülkemize karşı yapılan, sözlü veya fiili her türlü terör saldırısını kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bilimsel diş hekimliği ilgili olarak ilk adım 22 Kasım 1908 yılında atılmış ve dişçi mektebi kurulmuştu. 1909 yılında ise dişçi mektebi eğitime başlamış ve eğitimde çağdaş bir şekil almıştır. 22 Kasım günü Türk Diş Hekimleri Birliğinin Başvurusu üzerine 1996 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından diş hekimliği günü olarak kabul edilmiş ve kutlanmaya başlamıştır. Toplumda ağız ve diş sağlığının önemini artırmak ve bilinç uyandırmak için 22 Kasımı içine alan hafta da Ağız ve Diş sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır” şeklinde konuştu.

dis-hekimleri-4.jpg

‘EN BÜYÜK PROPLEMİMİZ FAKÜLTE VE KONTENJAN SAYISIDIR’

“Ülkemizde diş hekimliğiyle ilgili en büyük problem son zamanlarda artan fakülte ve kontenjan sayısıdır” diyen Dt. Mete Algen,” Bugün toplamda 46 bin olan diş hekimi sayısı 5 yıl sonra 80 bini geçmiş olacak ve diş hekimliğinde işsizlik oranı giderek artacaktır. Ayrıca alt yapıdan yoksun, akademik kadroları eksik olan bu fakültelerde verilen eğitimlerin niteliği de sorgulanmalı ve buna bir çözüm üretilmelidir. Mesleğimizde başka bir sıkıntı ise özelde çalışarak emekli olan meslektaşlarımızın BAĞKUR maaşlarıdır. BAĞKUR maaşları asgari ücretin altındadır. Talebimiz diğer akademik mesleklerle birlikte yeni bir kategori oluşturulmalı ve BAĞKUR maaşları kamudan emekli olan diş hekimlerinin maaşları seviyesine getirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

dis-hekimleri-3.jpg

‘SAHTE DİŞ HEKİMLERİ ARTIYOR’

Günümüzde sahte diş hekimlerinin olduğunun altını çizen Algen, “Mesleğimizin son zamanlardaki en büyük problemi ise sahte diş hekimleri ve özel sağlık kuruluşlarına dışarıdan sermaye girişidir. Sahte diş hekimleri toplum için yanlış tedavi ve bulaşıcı hastalık açısından sorun oluşturmaktadır. Dışarıdan giren sermaye ise diş hekimlerini işçileştirmekte ve hekim olamayan sermaye sahiplerinin zaman zaman tanı ve tedavide etkili oldukları ve kurumları sağlık kurumundan daha çok ticari bir kurum gibi görmeleri içler acısıdır. Ayrıca sağlıkta şiddet vakalarına karşı çıkarılan yasalar için yetkililere teşekkür ediyor, yetmez diyor ve titizlikle uygulanmasını istiyoruz ve takip edeceğiz. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın da niteliksiz tedaviye sebep olan performans uygulamaları ve MHRS üzerinden planlanan yetersiz tedavi süreleri ile ilgili çalışmalar yapılmalı ve hasta hekim odaklı nitelikli tedavi planlamasına geçilmelidir” diye aktardı.

dis-hekimleri-2.jpg

‘KALİTELİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Diş Hekimleri olarak kaliteli hizmet vermeye devam edeceklerini vurgulayan Algen, “Konya Diş Hekimleri Odası olarak gelişen bilim ve teknoloji ile birlikte sadece üyelerimizle değil ulaşabildiğimiz tüm diş hekimleri, öğrencileri ve teknisyen, tekniker, yardımcı personel gibi tüm bileşenlerimizle bilgilerimizi her an güncelleyerek, toplumun daha kaliteli ve nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmetine ulaşmasını sağlamaktayız sağlamaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :