Alçak eylemini gerçekleştirdi! Dışişleri: Kur'an-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığınca "Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç'te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklaması yapıldı.
Alçak eylemini gerçekleştirdi! Dışişleri: Kur'an-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı lanetliyoruz

Bakanlıktan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırının lanetlendiği vurgulanan açıklamada, "Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç'te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur" denildi.

İsveç makamlarına somut tedbir alınması çağrısı yapılarak, "Bu aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa'da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir. İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz" denildi.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockhom Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu yaptı. Kalabalık polis korumasında gerçekleştiren Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi.

Etiketler :