Dışişleri'nden Fransa'ya gideceklere uyarı

Bakanlık, Türk vatandaşlarının azami ölçüde dikkatli olmasını istedi.
Dışişleri'nden Fransa'ya gideceklere uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Fransa'ya Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) maçlarını izlemeye giden Türk vatandaşlarını yoğun güvenlik önlemleri konusunda uyardı. Bakanlık, Türk vatandaşlarının azami ölçüde dikkatli olmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yayımlanan duyuruda, Fransa'nın, Paris'te düzenlenen terör saldırılarının ardından ilan ettiği olağanüstü hal uygulamasını, şampiyonayı da kapsayacak şekilde iki ay daha uzattığı belirtildi.

Açıklamada, Fransız makamlarının stadyumlarda, taraftarlar için hazırlanan alanlarda ve insanların toplu olarak bulunacağı yerlerde yoğun önlemler aldığı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, şampiyonayı takip etmek için maçların oynanacağı şehirlere seyahat edecek Türk vatandaşlarının toplu taşıma araçlarında ve kalabalık yerlerde azami ölçüde dikkatli olmalarını istedi.

Açıklamada, "Vatandaşların, acil durumlarda yerel makamların vereceği talimatlara uymalarında ve yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde; Bakanlığımız, Paris Büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda görülmektedir" denildi.