Diyanet Bursları 2. Kabul Dönemi başvuruları başladı

Türkiye Diyanet Vakfının 2022 Yılı II. Kabul Dönemi burs programlarına başvurular başladı. Başvurular 19 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek.
Diyanet Bursları 2. Kabul Dönemi başvuruları başladı

Yurt içi ve yurt dışında binlerce öğrenciye yurt, burs ve kurs anlamında eğitim desteği vererek gençlerin geleceğe umutla bakabilmelerini sağlayan Türkiye Diyanet Vakfının 2022 Yılı II. Kabul Dönemi burs programlarına başvurular başladı.

SON BAŞVURU TARİHİ 19 EYLÜL

Söz konusu dönem kapsamında; İlahiyat Akademi, Özel Destek Akademi, Lisansüstü İlahiyat Akademi, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun Destek Burs programlarına bursiyer alımı yapılacak.

İlahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik ve fikri gelişimlerini desteklemek için TDV ve üniversiteler arasında imzalanan protokoller marifetiyle uygulanan eğitim-öğretim ve burs programı olan İlahiyat Akademi Program, TDV Yurtlarının bulunduğu illerde öğrencilere, yurt-burs-kurs desteği şeklinde uygulanıyor.

Tıp, mimarlık, mühendislik, hukuk ve öğretmenlik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik İslami ilimde ruhsat sahibi bir zümrenin yetişmesine maddi-manevi destek olmak amacıyla uygulanan Özel Destek Akademi programı ise TDV yurtlarında uygulanıyor.

Lisansüstü İlahiyat Akademi ise İlahiyat alanında ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgilere erişmesini, bilgiyi derlemesini, yorumlama ve değerlendirme yeteneğini kazanmasını, bağımsız araştırma yapmasını, bilimsel problemleri çözmesini, verileri geniş bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapmasını, analiz etme ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli becerileri kazanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan burs destek programı olarak öne çıkıyor.

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun Destek programı ise “Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı” kapsamında Türkiye’de öğrenim görüp mezun olan öğrencilerin lisans eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yalnızca yurt veya burs desteği şeklinde uygulanıyor.

Öğrenciler başvurularını 19 Eylül 2022 tarihine kadar https://diyanetburslari.tdv.org adresinden gerçekleştirebilecek. Öğrenciler başvuru süreci ile ilgili tüm detayları yine aynı adreste bulabilecek.

Burs Başvurusu İçin Tıklayın

DİYANET HABER