Diyanet personel alımı sonucu nasıl sorgulanacak? DİB Personel Alımı Sonuçları 2023

DİB personel alımı sonuçları için gözler diyanet.gov.tr adresinden yapılacak duyuruya çevrildi. Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında görevlendirmek üzere aşçı, temizlik personeli, şoför ve koruma güvenlik görevlisi alımı başvuruları sona erdi. 26 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında internet üzerinden yapılan başvuruların sona ermesiyle gözler personel alımı sonuçlarına çevrildi. Peki DİB personel alımı sonuçları açıklandı mı? Diyanet personel alımı sınavları ne zaman?
Diyanet personel alımı sonucu nasıl sorgulanacak? DİB Personel Alımı Sonuçları 2023

Diyanet personel alımı için ilan edilen kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü sınavlara davet edilecek. KPSS puan üstünlüğüne göre belirlenen adaylar, yazılı sınavlara katılacak. Yazılı sınavlarda adayların mesleki bilgi, uygulama, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği, özgüven, temsil kabiliyeti değerlendirmeye alınacak. Sınavlarda 70 puan ve üzerinde alan adaylar başarılı sayılırken sözlü sınav puanına göre atamalar yapılacak. Eşitlik halinde KPSS puanı yüksek olan öncelik verilecek. DİB personel alımı sonuçları için gözler diyanet.gov.tr adresine çevrildi. Peki Diyanet personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar…

DİYANET 4538 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları 5 Mayıs’ta sona erdi. Başvuruların üzerinden 10 günden fazla zaman geçerken henüz sonuçlar ilan edilmedi. Sonuçların belli olmasıyla adaylar yazılı sınavlara davet edilecek. Personel alımı sonuçlarının Mayıs ayı sonuna kadar erişime açılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

DİYANET PERSONEL ALIMI SINAVLARI NE ZAMAN?

Başvuruların her bir unvan için ilan edilen sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSS puan sırasına göre son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

Aşçı personel alımı sözlü sınavları Ankara, Gaziantep ve Bolu’da düzenlenecek. Şoför personel alımı sınavları ise Ankara’da yapılacak.

Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından ilan edilecektir

Temizlik ve Koruma-Güvenlik Görevlisi sınavları ise Antalya - Bursa - Diyarbakır - Elazığ - Kastamonu - Kocaeli - Konya Manisa - İstanbul (Anadolu) - İstanbul (Avrupa) - Tekirdağ - Trabzon Samsun - Şanlıurfa - Rize - Van - Yozgat illerinde yapılacak.

SÖZLÜ SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Sınav Konuları;
a) Mesleki Bilgi, Beceri ve Uygulama (60 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
c) Liyakati, özgüveni, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan).

DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir. Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

Etiketler :