Diyarbakır'daki kaldırım çökmesi

Görgü tanıkları, altı kaçak depo haline getirilen iş yerinin önündeki kaldırımın çöküşünü anlattı- Ahmet Çiçek:- "Sesi duyduğumda yandaki binanın çöktüğünü sandım"- Eyüp Mamak:- "Kadınlar bağırınca olay yerine koşup, onları taşların altından çıkardık"
Diyarbakır'daki kaldırım çökmesi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde altı kaçak depo haline getirilen iş yerinin önündeki kaldırımın çöküp, o sırada üzerinden geçen iki kadının çöken kaldırımın altında kalması olayını, görgü tanıkları anlattı.

Huzurevleri Mahallesi'nde bir iş yerinin önündeki kaldırımda meydana gelen çökme sonucu yaralanan bir çocuk annesi radyoloji uzmanı Dr. Suzan Kuday Balık ve hemşire Özlem Duymaz, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yapılan müdahalenin ardından Kuday taburcu olurken, belinde ve kaburgasında kırıklar oluşan hemşire Özlem Duymaz'ın ise tedavisi sürüyor.

Öte yandan, çökmenin olduğu esnada olay yerinde bulunan ve yaralıları çıkaran vatandaşlar, olay anını anlattı.

Görgü tanıklarından Ahmet Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde çalıştığı sırada büyük bir gürültü duyduğunu söyledi.

Bunun üzerine dışarı koştuğunu ve bu esnada yardım isteyen kadınların haykırışını fark ettiğini dile getiren Çiçek, "Sesi duyduğumda yandaki binanın çöktüğünü sandım. Çökmenin olduğu yere geldiğimizde taşların altında iki bayanın olduğunu fark ettik, onları çıkardık." dedi.

- Son anda kurtuldu

İş yerinde çalışan Eyüp Mamak ise annesinin söz konusu yerde çökme ihtimali konusunda daha önce kendisini birkaç kez uyardığını söyledi.

Olaydan bir dakika önce çökme olan yerin altında bulunduğunu aktaran Mamak, "Uzaklaştıktan sonra sesi duydum. Kadınlar bağırınca olay yerine koşup, onları taşların altından çıkardık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kayapınar Belediyesi'nin kaçak yapının bulunduğu iş yeri hakkında işlem başlattığı öğrenildi.

Kaynak: