"Dizilerden alkol sahneleri kaldırılmalı'

Yeşilay Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, öğrencileri uyarırken, dizilerde de alkol sahnelerinin ayıklanmasını istedi.
"Dizilerden alkol sahneleri kaldırılmalı'

Yeşilay Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, öğrencileri uyarırken, dizilerde de alkol sahnelerinin ayıklanmasını istedi. Pişkin, Türkiye'nin geçmişte uyuşturucuda geçiş ülkesi olduğunu, son yıllarda ise tüketim üssü haline geldiğini söyledi.
Yeşilay Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümünde öğrencilere alkol ve uyuşturucunun zararları ile ilgili bilgi verdi. Pişkin, sigaranın televizyon ekranlarında yayınlanmasının yasaklandığı gibi, alkolün de yasaklanması gerektiğini belirterek, "Türkiye zararlı alışkanlıklar yönünden hızla artış gösteren bir ülkedir. Özellikle son günlerde uyuşturucu ile yapılan mücadele ve yakalanan maddelerin çokluğu dikkatleri bu yöne çekmiştir. Uyuşturucudan rant elde edenler her türlü yolu deneyerek gençlerimizi zehirlemektedir. Uyuşturucu hem içici, hem de satıcı için bağımlılık yapar. Araştırmalar göstermiştir ki, madde bağımlılığında maddeden bir iki denemek bağımlı olma riskini ciddi şekilde arttırmaktadır. Hiç kimse ilk denemesinde ben alkol bağımlısı ya da madde bağımlısı olacağım diye başlamaz. İradesine güvenir ama iradesiz olacağını anladığı zaman iş işten çoktan geçmiştir. Madde bağımlılığı ailede sevgi, saygı ve kaynaşmayı yok eder. Şeref, namus ve haysiyet gibi yüce değerlerinin yok olması kaçınılmaz sonuçtur. İnsanları frenleyen bu yüce değerlerdir. Bunların yok olması kişinin her türlü kötülüğe açık biri haline gelmesini sağlar. Bu yüzden iyi bir eğitimle gençlere alkol ve madde bağımlılığına karşı kendilerini koruma bilincini vermemiz gerekir. Devletin bir takım kararlarla alkol ve uyuşturucuya erişilebilirliği zorlaştırması ve dizilerden alkol sahnelerinin ayıklanmasını sağlaması gerekir” dedi.

“BU MADDELERE BAŞLAMAMAK EN AKILLI DAVRANIŞTIR”
Devlet, aile ve sivil toplum örgütlerinin el birliğiyle mücadele ederek başarıyı sağlayabileceği ifade eden Pişkin, "Çünkü karşımızda çok güçlü bir sermaye vardır. Aile çocuklarına esnek olmalı, fakat gevşek olmamalıdır. Yaptırımlı olmalı ama zorlayıcı olmamalı. Sevgi ortamı içinde çocuklarına ilgilerini ve sevgilerini eksik etmemelidir. Aileler çocuklarındaki sosyal ve psikolojik değişiklikleri iyi izlemeleri ve sıra dışı değişiklikleri araştırmalıdır. Alkol ve uyuşturucuya erişebilirlik zorlaştırılmalıdır. Yakın zamana kadar geçiş güzergahı olan ülkemiz bugün uyuşturucu tüketim üssü haline gelmiştir. Son 3 yılda liseli gençlerde eroin yüzde 100, uyuşturucu hap kullanımı yüzde 300 artış göstermiştir. Sebepleri kültürel değerlerin yozlaştırılması, ahlaki erozyon, aile bağlarındaki gevşeklik, göç ve boşanmalar, çevreyi iyi seçememe gibi nedenlerdir. Kural dışı davranma bir kere bile olsa her zaman tehlikelidir. Bir kere denemekle bir şey olmaz demek bütün hayatı söndürebilir. Bütün zararlılar birbirlerini tetikler, hatta birbirinin tamamlayıcısıdır. Bütün bu zararlı hastalıkların sonu ya hastane ya da hapishanedir. Onun için bu maddelere başlamamak en akıllı davranıştır” şeklinde konuştu.