Doğadan gelen mucize lezzet! Tadı etle yarışıyor

Tadı etle yarışan, doğadan gelen mucize lezzet bu mantarın tadını alanlar bağımlısı oluyor. Trüf mantarını bulmak maalesef uzmanlık gerektirmiyor, kokuyu alabilecek eğitimli bir köpeğinizin olması bu lezzeti tatmanızda fazlasıyla yeterli olacaktır.
Doğadan gelen mucize lezzet! Tadı etle yarışıyor

Bildiğimiz şapkalı mantarlara benzemeyen, patates gibi toprak altında yetişen, yüzlerce çeşidi bulunan ve bilimsel adlarının başında yumru manasına gelen “tuber” kelimesi olan yer mantarlarına trüf mantarı denir. Dilimize trüf kelimesi İngilizce ve Fransızca dillerinden geçmiştir. Trüf mantarları cinslerine göre farklı görüntülerde olabilir. Örneğin, kimilerinin üstü patates gibi düzdür, kiminin ise siyah siğillerle kaplıdır.

truf-mantari-fiyati-yetistiriciligi-ve-faydalari-nasil-bulunur-2.jpg

SOFRALARIN BAŞ TACI

Toprak altında yetişen yer altı mantarının meyvesi olan trüf, dünyada her geçen yıl değerini ve pazarını artırıyor. Trüf: tadı, kokusu ve benzersiz aromasından dolayı çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinen ve yer alabildiği sofralarda ayrıcalıklı olan bir mantar çeşididir. 10 yıl kadar önce ülkemizin gündeminde dahi olmayan Trüf, bugün avcılardan yatırımcılara, tüketicilerden turizmcilere kadar toplumun her kesiminin ilgi odağı olmuş durumda.

 Editör