Doktora bıçakla saldıran zanlıya hapis cezası kararına Koca’dan dikkat çeken yorum

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir asistan hekimi bıçakla yaralayan sanık Bayram Nargüner'in 16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmasının ardından açıklama yapan Bakan Koca, söz konusu kararın sağlıkta şiddet suçunu hafife alan ve suça eğilimi olan kişilere ders olacağını belirtti.
Doktora bıçakla saldıran zanlıya hapis cezası kararına Koca’dan dikkat çeken yorum

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli olan asistan doktor Ertan İskender hastası Bayram Nargüner’in bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda elinden ve belinden yaralanan ve psikolojik sorunlar yaşayan İskender doktorluk mesleğinden istifa etti. İskender'i yaralayan saldırgan,  16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, "Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir asistan hekimi bıçakla yaralayan sanık Bayram N. 16 YIL 2 AY HAPİS cezasına çarptırılmıştır. Bu kararın, sağlıkta şiddet suçunu hafife alan ve suça eğilimi olan kişilerce asla unutulmaması gereken bir karar olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

“TEDBİR ALINARAK DURDURULMASI GEREKİYOR”
Saldırgan Nargüner’e 16 yıl 2 ay hapis cezası verilirken ikinci duruşmada ceza almasına şaşırdığını belirten İskender, “Bu kadar kısa sürede bir kararın çıkmasını beklemiyordum. Doğrusu yapıldı. Ancak caydırıcı cezalar bir yere kadar. Bu cezanın verilmesi benim meslek hayalimden vazgeçmemi ya da Ömür Erez’i kaybetmemizi engelleyebildi mi? Aynı hastanede daha sonra iki ya da üç olay daha oldu, onları engelleyebildi mi? En çok üzerinde düşünülmesi gereken nokta bu. Uzun bir süre hapis cezası verildi ama bunlara engel olmadı. Genç meslektaşlarımın ülkeyi terk etmelerine engel olmadı. Sadece ceza anlamında değil bu tür şiddet olaylarının tedbir alınarak durdurulması gerekiyor” dedi.

İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU
 Doktor Ertan İskender, psikolojik etkileri sebebiyle çalışmakta ve hastaların tedavilerini uygulamakta zorluk çektiği sebebiyle memuriyetinden istifa ettiğini söylemişti. İskender, “Hekimlik çok ciddi bir meslek. Özellikle cerrahlık. Her zaman konsantrasyonun zirvede olması gereken bir meslek. Şu anki mevcut psikolojimle açıkçası hastalarıma yararımdan çok zararımın olacağını düşünüyorum. Hastalarıma potansiyel bir tehlike gözüyle bakarak bu işi devam ettiremezdim. Bir insan potansiyel bir tehlike olarak görürseniz nasıl tedavi edebilirsiniz? Mesleki şartların hekimler açısından düzeltilmesi gerekiyor. Dilerim ki artık hekimlere karşı işlenen saldırılara karşı önlemler alınsın. Özellikle hayatımızı etkileyecek, fiziken bir yaralanmaya neden olacak saldırılara maruz kalmayız” diye konuşmuştu.