Domenec Torrent: Mükemmelin üstünde oynamalıyız

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Barcelona maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında, "Xavi'nin Barcelona'sı çok iyi bir dönemde şu an. Bu sır değil, herkes biliyor. Mükemmelin üstünde bir maç oynamamız gerekiyor" dedi.
Domenec Torrent: Mükemmelin üstünde oynamalıyız

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın deplasmanda Barcelona ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Domenec Torrent, sahadan iyi bir sonuçla ayrılmak için "mükemmelin üstünde bir maç oynamaları gerektiğini" söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Torrent, "Kimse için sır değil, Xavi'nin Barcelona'sı şu anda sezonun en formda döneminde. Şampiyonlar Ligi'nde olsalardı kazanmaya hazırdı." dedi.

Domenec Torrent'in açıklamalarından satır başları:

"Xavi'nin Barcelona'sı çok iyi bir dönemde şu an. Bu bir sır değil, herkes biliyor. Yılın en iyi döneminde olabilirler belki de. Bazen iç sahada oynamak zor olabilir. 2-1 kazanıp, dış sahada 2-0 kaybederlerse zor olur. Turu geçeceğimize inanıyoruz. Herkes biliyor ki Barcelona'nın çok iyi bir ekibi var. Çok iyi durumdalar. Biz de bazen rotasyon yapıyoruz ama her zaman aynı seviyede olmuyor oyuncular. Barcelona stil olarak, tarz olarak çok iyi oyuncular transfer etti. Kaliteli oyuncular her zaman geliyor."

"Bazı değişiklikler yapacağız. Konyaspor maçında da yapmıştık. Farklı bir rakibe karşı oynayacağız. Büyük bir rakip önündeyiz, gerektiği zaman da değişikliğimizi yapacağız. Kötü giden bir şeyler olursa müdahale edeceğiz"

"Düşme hattından uzaklaşmış durumdayız. Galatasaray her zaman yukarıda olmaya alışmış bir takım. Daha fazla eziyet çekmemiz lazım. Oyunculardan çok memnunum, farklı profillere sahipler. Zor bir yıl geçiriyoruz. Oyuncuların kalitesiyle ilgili bir durum. Kendilerini biraz vermeleri gerekiyor. Taraftarları sevindirmek istiyoruz. 4 maçta tabii ki şanssızlıklar yaşadık. Galatasaray artık topa daha fazla sahip oluyor. Bu yolda devam etmemiz gerekiyor. Bu tabii ki hemen olmayacak. Oyuncular biraz daha kendilerini verdiklerinde bu işi çözeceğiz"

"Xavi'yi Guardiola ile kıyaslayamam. Guardiola benim için dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Xavi harika işler yapıyor. Açık fikirleri var ve ne yapacağını çok iyi biliyor. Yeni transferler çok iyi isimler. Takımı geliştirdiler, iyi yoldalar."

Inaki Pena: Yüzde 120 ile oynamalıyız

Diğer yandan kaleci Inaki Pena da maçla ilgili, "Turu ayakta tutacak bir sonuç almak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bittiğinde Barcelona'ya geri dönmesi beklenen Pena, "Şu an Galatasaray için ter döküyorum ve tüm konsantrem burada. Sezon bitince yazın ne olacağını göreceğiz." şeklinde konuştu.

Pena, Barcelona maçı için şu ifadeleri kullandı:

"Çok özel ve çok sert bir rakiple eşleştik. Büyük bir maç olacak. Herkes Barcelona'nın aldığı sonuçları görüyor. Xavi, bizi kötü bir dönemde yakaladı çünkü en iyi dönemindeler. Ama biz de Türkiye'nin en büyük kulübüyüz ve buraya dünyanın en iyi stadını görmeye, öylesine maç oynamaya gelmedik. Her şeyimizi sahaya koyacağız. Yarın iyi bir sonuç alabilmek için yüzde 100 değil, yüzde 120 ile oynamalıyız."