Druga runda političkih konsultacija Turske i Egipta 7. i 8. septembra u Ankari

U drugoj rundi političkih konsultacija Turske i Egipta učestvovati delegacije predvođene zamjenikom turskog ministra vanjskih poslova Sedatom Onalom i zamjenikom egipatskog ministra vanjskih poslova Hamdijem Lozem
Druga runda političkih konsultacija Turske i Egipta 7. i 8. septembra u Ankari

Ministarstvo vanjskih poslova Turske objavilo je da će se druga runda političkih konsultacija između Turske i Egipta održati u Ankari 7. i 8. septembra, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju ministarstva navodi se da će u drugoj rundi političkih konsultacija Turske i Egipta učestvovati delegacije predvođene zamjenikom turskog ministra vanjskih poslova Turske Sedatom Onalom i zamjenikom egipatskog ministra vanjskih poslova Hamdijem Lozem.

Tokom sastanaka razgovarat će se o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima.

Dvodnevni razgovori delegacija Turske i Egipta, koji su okončani u Kairu 6. maja, bili su konstruktivni te je odlučeno da će dvije države ocijeniti rezultate konsultacija i donijeti odluku o narednim koracima.

"Razgovori su održani u iskrenoj atmosferi i bili su vrlo sveobuhvatni. Osim bilateralnih veza, razgovarano je i o regionalnim pitanjima, posebno o situaciji u Libiji, Siriji i Iraku, i naglašena je potreba jačanja mira i sigurnosti u istočnom Mediteranu", navedeno je tada u saopćenju.