DSÖ'den Türkiye mesajı: Memnuniyetle karşılıyoruz

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, Gazze'den kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesini memnunuyetle karşıladıklarını açıkladı. Harris, kanser tedavisine ihtiyaç duyanların tahliye edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.
DSÖ'den Türkiye mesajı: Memnuniyetle karşılıyoruz

Türkiye, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in bombalar yağdırdığı Gazze Şeridi'ne sağlık yardımlarını sürdürüyor.

Gazze'de kanser tedavisine ihtiyaç duyan 27 kişi Türkiye'ye getirilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Gazze'den, Mısır üzerinden Türkiye'ye nakledilen hastaları ziyaret etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Sözcüsü Margaret Harris, Türkiye'nin çabaları hakkında açıklamalarda bulundu.

erwe.webp

'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'

Yaralı ve hastaların Refah Sınır Kapısı'ndan engelsiz ve güvenli olarak tıbbi tahliyelerinin gerçekleştirilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Harris, "Kanser tedavisine ihtiyaç duyanların tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Harris, "DSÖ, sağlık durumu ve güvenlik koşulları izin verdiği ölçüde, hasta ve aile üyelerinin tahliyesini kolaylaştırmaya kararlıdır" değerlendirmesinde bulundu.

27 KANSER HASTASI AMBULANSLARLA GETİRİLDİ

Gazze'deki 27 kanser hastası, İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze'den çıkarılarak, Mısır'ın El Ariş Havalimanı'na ambulanslarla getirilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Mısırlı mevkidaşı Halid Abdulgaffar, hastaları havalimanından uğurlamıştı.

Bu hastaları taşıyan Cumhurbaşkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklar, 16 Kasım'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmişti.

Uçaklardan ambulanslara nakledilen hasta ve refakatçileri, Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirilmişti.

Kaynak : TGRT Haber

Etiketler :