Düdüğü çaldılar bisikleti aldılar

Hatalı sürücüye kırmızı düdük kampanyası kapsamında düzenlenen yarışmada bisiklet almaya hak kazanan çocuklara bisikletleri verildi.
Düdüğü çaldılar bisikleti aldılar

İçişleri Bakanlığı tarafından ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla 14-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ülke genelinde “Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük’ kampanyası gerçekleştirmişti. Kampanya kapsamında etkinliğin başrol oyuncuları olan çocukların seyahatleri müddetince trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyararak sosyal medya üzerinden TrafikEgm twitter adresinde oluşturulan ‘kirmiziduduk’ hashtagini etiketleyerek görev ilişkin fotoğraflarını gönderen ve en fazla beğeni alan 100 kişiye bisiklet hediye edilecek yarışması sonuçlandı. Bu kapsamda Konya’da yarışmada bisiklet almaya hak kazanan çocuklara bisikletlerini vermek üzere Kültürpark’ta hediye takdim töreni gerçekleştirildi. Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve çok sayıda davetli katıldı. Hediye takdiminin ardından protokol üyeleri Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar’ın ‘’Hepimiz Yoldayız ‘’  Trafikte Kul Hakkı ve Emniyet Kemeri konulu sergiyi gezdi. Protokol üyeleri sergi bitiminde trafikte emniyet kemerinin önemini vatandaşlara göstermek adına Kültürpark’a getirilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracını inceledi.

“KAZALARIN YÜZDE 99’UNUN İNSAN HATASINDAN KAYNAKLANIYOR”

Sergininin amacının eğitim ve öğretimin derste kalmayıp, okul dışında da davranış haline getirilmesini sağlamak ve okulda öğrendiğimiz trafik ile ilgili olumlu davranışları okul dışına da taşıyabilmek olduğunun belirten Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar, “İnsanlara trafikte olumlu tutum alışkanlığı kazandırmak kazanılan bu davranışların kalıcı olması amacıyla  ‘Hepimiz Yoldayız’ adlı sergimizi açtık. Öğrenci, velilerimizi ve vatandaşları eğitmek için etkinlikler yapıyoruz. Sergimiz de asıl temamız Müslümanların trafikte kul hakkına riayet etmelerinin önemi anlatılmaktadır. Trafik kuralları ile alakalı olan hadis ve ayetleri afiş haline getirip öğrencilerle güzel çalışmalar yapmaktayız. Hızla artan taşıtlar, trafik sorununu da artırmıştır. Trafik kazalarının en önemli nedeni, Trafik kurallarını çiğnenmesidir. Çalışmalarımız yaygınlaştırıp dini açıdan trafik kurallarına uymanın önemini topluma anlatmaktır. Kazaların yüzde 99’unun insan hatasından kaynaklanmaktadır. Kazalar eğitim ve bilinçlendirme ile azaltılabilir” diye konuştu. •YİĞİT BERKAY ÇOPUR

img_9555-001.jpg

img_9565.jpg

img_9549.jpg

img_9568.jpg