Düğün salonları yazın şenlenecek

Konya’da 26 yıllık tecrübeleri ileçok sayıda organizasyona ev sahipliği yapan Umman Sadem Usta yasaklarla birlikte düğünleri beklemeye aldı. Düğün sektöründe belirli kurallarla uyarak normalleşme olacağını düşünen işletmenin Genel Müdürü Teslime Öztürk süreç hakkında değerlendirmelerini Yeni Haber okurları ile paylaştı.
Düğün salonları yazın şenlenecek

Normalleşmenin başlaması ile birlikte organizasyonlarda dikkat edilmesi gereken konulara değinen Teslime Öztürk; “Covid-19 salgını nedeni ile ülke olarak büyük bir değişim içerisindeyiz. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında düğün, nişan, kına ve yemek organizasyonları bir süre yasaklanmıştı. Yasağın kalkmasının ardından gerçekleştirilecek her türlü organizasyonlar için yine Sağlık Bakanlığı’nın öngörüleri doğrultusunda bizlere uyulması gereken bütün hijyen ve yasak kuralları maddelerle bildirilecektir. Bizler de gereken bütün önlemleri büyük bir hassasiyetle uygulayarak organizasyonlarımızı en güvenilir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

konya-umman-sadem-usta-4-001.jpg

‘DURAĞAN VE BELİRSİZ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’

Düğün sektörünün ciddi sorumlulukları olduğunu söyleyen Öztürk; “Her zaman önce sağlık diyoruz.En önemlisi saygı ve tedbir kültürünün oluşup oturtulmasıdır. Neticesinde de bütün bu çalışmaların başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz.Bazı sektörlerde alınmış önlemler ile normalleşme yavaş yavaş başlamış durumda ama düğün sektörü durağan ve belirsiz bir süreçten geçiyor. Bizim sektörümüzde diğer sektörler gibi her türlü önlemler alınırsa risksizdir ama önlem alınmaz ise risklidir. Dolayısı ile birçok insanın çalışıp, para kazandığı ve en önemlisi çiftlerin hayallerinin olduğu bir sektörde yer almak bizlere de ciddi bir sorumluluk yüklüyor. Bu bağlamda bizlerde gereken bütün önlem ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

konya-umman-sadem-usta-2.jpg

‘GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK’

Gerekli planlamaları yaptıklarını ve gelişmeleri takip ettiklerini anlatan Öztürk; “Bu salgın süreci boyunca Sağlık Bakanlığı ve medyayı yakından takip ederek gereken bütün önlemlerimizi aldık.Daha çok verimli bir şekilde hizmet vermek için çalışmalarımızı sürdürdük. Süreç sonrası için planlamalarımızı yaptık. Gereken önlemler ve değişikliklerle güzel günlere tekrar döneceğiz” şeklinde konuştu.

teslime-ozturk-umman-sadem-usta.jpg

‘ÇİFTLER DÜĞÜN TARİHLERİ KONUSUNDA TEDİRGİN’

İleri tarihe alınan düğünler ile ilgili çiftlerin tedirgin olduklarını dile getiren Öztürk; “Süreçteki belirsiz tarihler nedeni ile evlenecek çiftlerimiz de doğal olarak tedirginler. Malum tutulan evlerin kiraları, faturaları, iş şartları ve bunun gibi sebeplerden dolayı çiftlerimiz de mağdur durumda kaldılar. Bizler sektör olarak devletimizden, çiftlerimiz ise bizden bir organizasyon tarihi bekliyor. Düğünlerini tamamen iptal etmek yerine ileri bir tarihe ertelemeyi tercih ediyorlar. Bizlerde kendileri ile sık sık iletişim kurarak yeni gelişmeler doğrultusunda tarih ve organizasyonlar ile ilgili bilgi aktarıp yardımcı oluyoruz” dedi.

konya-umman-sadem-usta-1.jpg

‘TEDBİR ALINIRSA SÜREÇ GÜZEL İLERLER’

Normalleşme sürecinin hızlanması ile ilgili temenni de bulunanÖztürk; “Basından takip ettiğimiz kadarı ile henüz bakanlık tarafından resmi olarak açıklanmasa da tarih bir Temmuz olarak belirtiliyor. Fakat bunun yanı sıra kır bahçesi yani açık alan olması şartı ile organizasyonların Haziran ayı ortalarında da başlayabileceği hakkında söylentiler var.  Yukarıda da belirttiğim gibi sağlık ve tedbir kültürünün oluşup oturtulması ve gerekli bütün önlemlerin alınması halinde süreç güzel ilerleyebilir.Masa aralarının sosyal mesafe kuralı ile dizayn edilmesi, kişi sayısının kapasiteye göre uygun şekilde yayılması, organizasyon öncesi ve sonrası dezenfekte işlemlerinin yapılması,toplu yemekler için kişiye özel sunumlar ve buna benzer basit amaönemli tedbirlerledaha sağlıklı ilerlenebilir. En kısa zaman da yasağın kalmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

konya-umman-sadem-usta-3.jpg

‘SAĞLIK BAKANIMIZA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ’

Sağlık Bakanı’nın koronavirüs sürecindeki özverili çalışmalarından mutluluk duyduğunu dile getiren Öztürk; “Sağlık Bakanımızın bu süreçte ülkemiz adına büyük şans olduğunu düşünüyorum. Sağlıkta Mart ayından bu yana özverili bir çalışma gerçekleştiriyor. Aynı zamanda hemşerimiz olan Bakanımıza çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

konya-umman-sadem-usta-5.jpg

konya-umman-sadem-usta-6.jpg

konya-umman-sadem-usta-8.jpg

konya-umman-sadem-usta-7.jpg

konya-umman-sadem-usta-9.jpg