Düğün sektörü ‘evet’leri erteledi

Geçtiğimiz sene Ekim ayında hizmete giren ve ‘Krallara Layık’ sloganları ile Konya’nın düğün salonu anlayışını değiştiren Kızılkaya Holding’in kurduğu Kralin Düğün Sarayı ve Kongre Merkezi Genel Müdürü Kadir Nalça kuruluş hikâyelerini ve koronavirüsün düğün sektörüne etkilerini Yeni Haber okurları ile paylaştı.
Düğün sektörü ‘evet’leri erteledi

Kralin Düğün Salonu ve Kongre Merkezi’ndeki çalışmalarını anlatan Kadir Nalça; “ Konya doğumluyum. Asıl mesleğim resmi muhasebedir. Ayrıca ekstra olarak 23 yıldır düğün salonlarında solistlik yapıyordum. Senelerdir bu sektörün içerisindeyim. 1 Ekim 2019 tarihinde Kızılkaya Holding’e ait Kralin Düğün Sarayı ve Kongre Merkezi’nde genel müdür olarak başladım. Farklı ve güzel olan bu konseptle, yer aldığım görevime halen devam etmekteyim” dedi.

kralin-dugun-salonu-1.jpg

“OTEL KONSEPTİNDE HİZMET”

Düğün Salonlarındaki kapasite hakkında bilgi veren Nalça; “Kızılkaya Holding bünyesinde kurulan Kralin Düğün Sarayı ve Kongre Merkezi geçtiğimiz sene Ekim ayında Selçuklu ilçemizin ihtiyacı olduğu düşünülerek faaliyete başlamıştır. İlk düğünü Ocak ayında gerçekleştirdik. İstanbul yolu üzerinde hizmet veriyoruz.24 bin metrekare alana sahip 4 ayrı kolonsuz minimum 200 kişi, maksimum 2 bin kişi kapasiteli salonlarımız mevcuttur. 10 bin kişiye açık alanda yemek verebiliyoruz. Her salona ait çocuk oyun alanları, çocuk emzirme odaları, mescidler, lavabolar mevcuttur. Ayrıca bütün gelin odalarımızda wc, lavabo, klima ve televizyon mevcuttur. Düğün için bizi tercih eden çiftlerimize de salona yakın bir mekân olan Gherdan Otel’de balayı odası hediye ediyoruz. Ayrıca Konya dışından gelen misafirlerini yine otelimizde ağırlayabiliyorlar. Personel kadromuz düğündeki kişi adedine göre değişiyor. Misafirlerimize otel konseptinde bir hizmet sunmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

kadir-nalca.jpg

‘MEMNUNİYET ODAKLI HİZMET’

Misafirleri memnun etmek odaklı hizmet verdiklerini dile getiren Nalça; “Kalite herkesin hakkı diyoruz ve bu bakış açısı ile hizmet veriyoruz. İkramlı organizasyonlarımızda özel tasarlanmış kalpli pastamız ve kurabiye çeşitlerimiz ile servis ağımız bulunmaktadır. Organizasyonlarımızda misafirleri keman ve gitar dinletisi ile karşılıyoruz. Ayrıca anıları ölümsüzleştirmek adına profesyonel çekim ekibimiz ile her anda kayıt alıyoruz. Tamamen misafir memnuniyeti üzerine hizmet veriyoruz” diye konuştu.

kralin-dugun-salonu-2.jpg

‘DÜĞÜN SEKTÖRÜ LOKOMOTİFTİR’

Düğün sektörünün lokomotif olduğunu ve birçok sektörü etkilediğini dile getiren Nalça; “Düğün sektörü virüsten kötü anlamda etkilenen bir sektör olmuştur. Düğün sektörü bir lokomotiftir. Düğün salonu, kuaförler, organizasyon firmalarıgelinlikçiler ve düğün fotoğrafçıları gibi birçok alanda hizmet sunan firmalar virüs dolayısıyla sıkıntıya girmiştir. Bu dönemin atlatılması ile birlikte düzenlenecek olan düğün, davet ve etkinlikler sonucunda bu işten para kazanan kişiler toparlanma sürecine geçecektir” şeklinde konuştu.

kralin-dugun-salonu-7.jpg

‘DÜĞÜNLER İLERİ TARİHE ALINDI’

Süreçte organizasyonların iptalleri ile ilgili müşterilerine kolaylık sağladıklarını dile getiren Nalça; “Bu süreç bizim sektörümüzü direkt olarak etkiledi. Mart ayı ve sonrasındaki süreçte belirsizlik ve toplu organizasyon, düğünlere gelen yasaklar ile tek tek düğünlerden erteleme aldık. Bizde düğünleri ertelemek isteyen çiftlerimize kolaylık sağlayarak uygun olan ileri tarihlere aktardık. İptal etmek isteyen çiftlerimize ise ödemiş olduğu kaporayı iade ederek sözleşmeyi iptal edip kolaylık sağladık” dedi.

kralin-dugun-salonu-4.jpg

‘GEÇEN SENEYE ORANLA YOĞUNLUK YAŞANACAK’

Ertelemeler ve iptaller sonucunda virüsün atlatılması ile yoğunluğun yaşanacağını öngören Nalça; “Virüsün bitmesi ile iptal edilen organizasyonlar ve ertelemeler bu süreçten sonra yaşanacak yoğunluğu da işaret ediyor. İnşallah temennimiz virüsün bir an önce bitmesi ve hayatın normal akışına dönmesi yönündedir. Geçen senelere oranla çoğu düğünler ileri ki aylara (eylül,ekim,kasım) aktarıldı. Bu aylarda yoğunluk yaşanması işten bile değildir. Ama bu süreci de sistemli bir şekilde atlatacağımızı umuyorum” diye konuştu.

kralin-dugun-salonu-5.jpg

‘EVDE KAL TÜRKİYE’

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın çalışmalarını dikkate alarak uyarılara uyulması gerektiğini ifade eden Nalça; “Sağlık Bakanımızın bütün uyarılarını dikkate almamız gerekiyor. Bu süreçten kurtulursak hep birlikte başarmış olacağız bunun bilinç altına yerleşmesi gerekiyor. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız ve bu süreci de uyarılara uyarak en kısa sürede atlatırız. Evde Kal Türkiye’m çünkü birlikte başaracağız. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca devleti ve milleti için çok güzel çalışmalara imza atmıştır. Allah onu başımızdan eksik etmesin inşallah. Gece gündüz uyumadan yorulmadan hizmet etmeye devam etmektedir. Onun yapmış olduğu uyarıları dikkate alıp kendisine destek olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

kralin-dugun-salonu-6.jpg

kralin-dugun-salonu-3.jpg