Düğünden sonra demokrasi nöbetine gittiler

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde dün evlenen bir çift, düğünden sonra gelin ve damatlıklarıyla geldikleri Eskişehir Vilayet Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı- Yeni evli çift, meydanda demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye Osmanlı aşı dağıttı
Düğünden sonra demokrasi nöbetine gittiler

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'deki vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini demokrasi nöbetleriyle sürdürüyor.

Sarıcakaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede dün akşam dünyaevine giren Fatih Biçer ve Merve Seçkin Biçer çifti, düğünün hemen ardından Eskişehir Valiliği önünde vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen demokrasi nöbetine gelinlik ve damatlıklarıyla katıldılar.

Biçer çiftinin nikahını kıyan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, gelin ve damadı gösterdiği bu anlamlı davranışlarından dolayı tebrik etti.

Güler, yaşanan olaylara karşı Türk milletinin dik durmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Aynı sizler gibi vatansever, darbelere karşı dimdik ayakta durabilen bir nesil yetiştirmenizi istiyorum. İnşallah Rabbim sizlere de böyle hayırlı evlatlar nasip eylesin. Bir ömür sizlere sağlık, mutluluk, huzur ve başarı diliyorum." dedi.

- "Vatan aşkı önce gelir"

Düğünlerinin ardından Sarıcakaya ilçesinden Eskişehir Valilik Meydanı'na gelen Biçer çifti, gelin ve damatlıklarıyla demokrasi nöbeti tuttu.

Vatan aşkı her şeyden önce geldiğini ifade eden yeni evli çift, "Öncelikle vatan diyoruz. Eve gitmek yerine buraya geldik, burayı tercih ettik, çünkü vatan bizim her şeyimiz. Gerekirse canımız pahasına biz vatanımızı savunuruz ve koruruz. Biz gelecek nesillerimizi bu topraklar üzerinde yetiştireceğiz. Onlara iyi bir gelecek bırakabilmek adına 'her şey vatan için' diyoruz." dedi.

Daha sonra yeni evli çift, Sarıcakaya Belediyesi standına geçerek, demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye Osmanlı aşı dağıttı.