Dünya Kadınlar Günü'nde nikahları kıyıldı

Görevlendirme yapılan Mardin'in Kızıltepe Belediyesince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplu nikah töreni düzenlendi- Törende, 50 çift Dünya Kadınlar Günü'nde dünyaevine girmenin mutluluğunu yaşadı
Dünya Kadınlar Günü'nde nikahları kıyıldı

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in Kızıltepe Belediyesince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplu nikah töreni yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde açılan Hanımeli Kadın Merkezi'nde düzenlenen törende, aralarında daha önce resmi nikah kıymamış çiftlerin de bulunduğu 50 çiftin toplu nikah töreni gerçekleştirildi.

Törende, Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Ahmet Odabaş ve AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Faruk Kılıç şahitlik yaparak çiftlere Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve altın hediye etti.

Odabaş, çiftlere mutluluklar dileyerek "Geçen yıl 8 Mart'ta 8 çiftimizin nikahını kıymıştık. Bugün şükürler olsun tam 50 çiftimizin nikahını kıydık. Kadınlarımızı kadın merkezinde mutlu bir şekilde görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor." dedi.

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Özlem Yıldız da Belediye Başkan Vekili Odabaş'ının talimatları ile kadınların toplum içinde hem sosyal hem de ekonomik anlamda hak ettikleri yeri almalarını için çalıştıklarını söyledi.

Yıldız, nikahı kıyılan çiftlerin çok heyecanlı olduğunu dile getirerek "Bizler de onlar kadar heyecanlıyız. Nikahı kıyılanlar arasında anne olan, anne adayı olanlar var. Böyle güzel bir günde evlenmek istediler. Bizler de kendilerine yardımcı olduk." ifadelerini kullandı.

Nikahı kıyılan Şükran Özmen de böyle özel bir günde evlendiği için mutlu olduğunu vurgulayarak "Eşimle, birbirimizi severek evlendik. Çok mutluyuz. Dünya Kadınlar Günü olduğu için eşimden bugün nikah kıyılmasını istedim. Güzel bir anı oluyor." diye konuştu.

Kaynak: