"Dünya Sayıştaylar Birliği başkanlığına talibiz"

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş:- "İnşallah önümüzdeki süreçte Avrupa Sayıştaylar Birliğinin başkanlığı bitmek üzereyken Asya Sayıştaylar Birliği başkanlığına aday olacağız ve seçileceğiz. Bunda hiç tereddüt duymuyoruz. İnşallah ondan sonraki aşama da Dü
"Dünya Sayıştaylar Birliği başkanlığına talibiz"

BURSA (AA) - Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, "İnşallah önümüzdeki süreçte Avrupa Sayıştaylar Birliğinin başkanlığı bitmek üzereyken Asya Sayıştaylar Birliği başkanlığına aday olacağız ve seçileceğiz. Bunda hiç tereddüt duymuyoruz. İnşallah ondan sonraki aşama da Dünya Sayıştaylar Birliğinin başkanlığına talip olmak. Onda da tereddüdümüz yok." dedi.

Baş, Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğünce Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı Salonu'nda düzenlenen "Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği, Kariyer Planlaması" konulu konferansta yaptığı konuşmada kurumun tarihçesini anlattı.

Sayıştay'ın 1862 yılında kurulduğunu hatırlatan Baş, Osmanlı öncesi Türk devletlerinde Karahanlılardaki Divan-ı İşraf'ın kuruluş tarihinin 840 olduğunu belirtti.

Baş, o dönem ki Divan-ı İşraf'ın, bugünkü Sayıştay'ın görevini yürüttüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hatta gelir denetimi yaparak daha fazlasını da yapıyor. Dolayısıyla ben bu geçmişle gidiyorum Avrupa Sayıştaylar Birliği başkanlığına aday oluyorum ve seçiliyorum. Niye Sırbistan seçilmiyor, 10 yıl önce kurulmuş devletler seçilmiyor da Türkiye seçiliyor. Çünkü başında Seyit Ahmet Baş olduğu için. Seyit kim? 28 Temmuz'da Anadolu'nun bir köyünde doğmuş bir çocuk. Ama önemli olan ben değil, kurumumuz ve devletimizin geçmişi. Böyle köklü bir geçmişimiz olmasa o imkan dahilinde olmaz."

- "Yeter ki özgüvene sahip olalım"

Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda olduğunu vurgulayan Baş, şöyle devam etti:

"Asya Sayıştaylar Birliğine de üyeyiz. Bir ay öncesine kadar yönetim kurulu üyesiydik. Denetim Kuruluna girmek istediğimizi söyledik ve Asya Sayıştaylar Birliğinde 3 yıl boyunca denetçi olacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte Avrupa Sayıştaylar Birliğinin başkanlığı bitmek üzereyken Asya Sayıştaylar Birliği başkanlığına aday olacağız ve seçileceğiz. Bunda hiç tereddüt duymuyoruz. İnşallah ondan sonraki aşama da Dünya Sayıştaylar Birliğinin başkanlığına talip olmak. Onda da tereddüdümüz yok. Bizim geçmişimiz, köklü kurumumuz bize bu avantajı veriyor. Yaparız Allah'ın izniyle. Yeter ki özgüvene sahip olalım."

Baş, konuşmasının devamında öğrencilere kariyer planlaması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Programa, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Kaynak: